• Какво е нужно за добра бизнес среща

    Какво е нужно за добра бизнес среща

    Ако Ви предстои важна бизнес среща трябва да сте наясно, че ако не сте подготвени, срещата няма Ви донесе желаните резултати.

    Какво е нужно за добра бизнес среща

    Ако Ви предстои важна бизнес среща трябва да сте наясно, че ако не сте подготвени, срещата няма Ви донесе желаните резултати. Има няколко неща, за които трябва да наблюдавате, докато срещата се провежда. Така ще успеете да предопределите края и евентуално да го промените.

    1. Запитване
    Запитването е свързано с това какво искате от срещата и с това какво Вашият събеседник може да Ви даде. Ако сте конкретни в желанията си, протичането на срещата ще бъде по-гладко. Заявете точно, кратко и ясно исканията си, за да може Вашият събеседник да Ви отговори дали може да ги изпълни или не. Освен това, заявявайки това, което искате ще демонстрирате твърдост.
     

    2. Цел и изгода
    Те се заявяват още в самото начало на срещата. Бизнес срещата ще има по-добър изход ако сте наясно каква е целта. Когато и двете страни са запознати с целта на срещата, преговорите могат да започнат. Трябва да проверите аргументите си. Бъдете сигурни, че не само Вие ще получите изгода от срещата. За да приключите със сделка и двете страни трябва да получат изгода.

    Когато се уговаряте за бизнес среща е добре да се уверите, че събеседника Ви има Вашия телефон и Вие имате неговия. Така в случай, че едната страна закъснее веднага може да предупреди другата.

    бизнес предприемачество бизнес среща бизнес партньори

    Оценка на новината

    0