• Как да разберете дали сте одобрени след интервю за работа?

    Как да разберете дали сте одобрени след интервю за работа?

    Интервюто за работа понякога може да бъде неприятен и натоварващ процес.

    Как да разберете дали сте одобрени след интервю за работа?

    Интервюто за работа понякога може да бъде неприятен и натоварващ процес. Още по-натоварващо е чакането след това, за да разбереш дали си одобрен. Няколко реплики и жестове от страна на работодателя, обаче могат да подскажат предварително дали ще получите поста.

    Най-добрият сигнал, който можете да получите е да Ви кажат, че сте одобрен за позицията и да Ви информират какви документи ще Ви бъдат необходими за започване в компанията. След получаването на такава информация със сигурност няма да се чудите дали ще започнете работа или не.

    Друг добър сигнал е ако интервюиращият Ви попита кога можете да започнете работа. Тъй като човек не получава предварително одобрение е нормално да има някакви краткосрочни планове. Ако Ви попитат кога ще Ви бъде удобно да започнете, то проявяват към Вас интерес и освен това, са готови да се съобразят с ангажиментите Ви.

    Ако интервюиращия започне да Ви обяснява спецификите на работния процес, това означава, че проявява интерес към Вас и е много възможно да Ви наеме. А, ако Ви попитат какво заплащане очаквате, след което последва разясняване за бонус системи, повишения и така нататък, то бъдете сигурни, че мястото е Ваше. Обикновено темата за заплатата е запазена само за одобрените кандидати.

    Експертите смятат, че ако работодателя не се обади в рамките на пет работни дни, за да Ви каже, че сте одобрен за постъпване на работа, това означава, че няма интерес. Давайте на всеки работодател около седмица за размисъл. Така и Вие ще имате време да обмислите предложените Ви условия и да решите дали да приемете или откажете длъжността. 

    интервю за работа кандидат за работа работодател как да се държим на интервю за работа

    Оценка на новината

    0