• Какво притежава подходящия кандидат за работа

    Какво притежава подходящия кандидат за работа

    Добрият бизнес е продукт от много компоненти и един от тях са хората, които се грижат за него.

    Какво притежава подходящия кандидат за работа

    Добрият бизнес е продукт от много компоненти и един от тях са хората, които се грижат за него. Ако отговаряш за набирането на нови кадри, знаеш, че това не е лесно начинание. Понякога е трудно да опознаеш хората след 20-минутна среща и често се случва да сгрешиш в преценката си. За да подбереш добри професионалисти, които наистина да помогнат на бизнеса да се развие трябва да умеете да определяте кой има наистина добри идеи и знания и кой просто имитира дейност. И все пак в какво да инвестираш?

    Не иска да работи?
    Защо ти е да инвестираш в човек, който го мързи? Бил Гейтс веднъж сподели, че винаги избира мързелив човек да свърши трудната работа, защото знае, че той ще намери по-лесен подход. Освен това хората, които са по-мързеливи често създават иновации, за да улеснят живота си.

    Не се подчинява?
    Ако искаш добър лидер, определено ти трябва по-освободен човек, който не се притеснява да казва това, което мисли и да прави това, което смята за добре. Един добър екип се нуждае от човек, който да го води без да се притеснява от рисковете и без да се съмнява в успеха.

    Освен това е добре кандидатът да умее да реагира в непредвидени ситуации. Запазването на спокойствие и рационалното мислене са ключови умения за добрия кандидат за работа. Независимо колко симпатичен е човекът пред Вас, винаги вземайте в предвид неговата квалификация ако искате само най-доброто за Вашия бизнес.

    интервю за работа кандидат за работа работодател нова работа

    Оценка на новината

    0