• Три супер лесни метода за спестяване

    Три супер лесни метода за спестяване

    Често говорим за спестяванията. Умението да се пестят пари е полезно, но често се оказва твърде трудно за постигане.

    Три супер лесни метода за спестяване

    Често говорим за спестяванията. Умението да се пестят пари е полезно, но често се оказва твърде трудно за постигане. Вече сме Ви представяли „метод 52“ и „жълти спестявания“, които са толкова лесни, че въобще няма да усетите кога сте спестили „бели пари за черни дни“.

    Ясно е, че за да сме финансово осигурени, трябва да проявим воля. Това, обаче е много трудно понякога, особено когато пред очите ни постоянно се появяват изкушения. Ето и няколко неща, от които можем да спестим.

    Некотрулируем пазар
    Всеки финансов експерт ще Ви каже, че не бива да правите необмислени покупки. Това в никакъв случай, обаче не означава, че трябва да се лишим от всички удоволствия. Един добър съвет е за всяка покупка, която попада в графа „Не ми е съвсем необходимо“, да си давате една седмица време за размисъл. Ако след една седмица покупката още Ви се струва добра идея, то направете я. Но след като приложите този метод няколко пъти, ще разберете, че повече от половината покупки, всъщност не са Ви необходими.

    Често излизане
    Да вечеряш навън в компанията на приятелите и семейството е нещо, което всички обичаме, а с идването на лятото, тази практика доста зачестява. Тези честички излизания, обаче вредят на финансите ни. Добра идея е да си поставите седмичен лимит на излизанията или на бюджета. Тоест можете да решите, че ще похарчите 50 лв. за една седмица при излизания с приятели и семейство или пък да си кажете, че тази седмица ще вечеряте навън само два пъти. И в двата случая ще усетите голяма разлика в портфейла си.

    Направете си пазар
    Колко дрехи в гардероба Ви стоят неизползвани? В интернет има хиляди сайтове, които предлагат покупко-продажба на дрехи, обувки, вещи и какво ли още не. Така че, ако сте готови да се разделите с онази риза, която е страхотен цвят, но пък хич не Ви стои, ще видите, че много лесно можете да си докарате допълнителни финанси само като се отървете от сантименталността си.

     

    спестявания Лични финанси как да спестим финансова сигурност

    Оценка на новината

    0