• Какво да научиш за финансите в 20-те си години?

    Какво да научиш за финансите в 20-те си години?

    В различните възрасти хората мислят различно за парите си.

    Какво да научиш за финансите в 20-те си години?

    В различните възрасти хората мислят различно за парите си. Когато си на 20 години рядко се замисляш за финансовата си сигурност, това се променя, когато навършиш 30 години, а когато си на 40 години вече би трябвало да умееш да управляваш финансите си добре.

    Това, обаче, значи че от 20 до 30 години може да допуснеш финансови грешки, които да не ти позволят да стигнеш до целта. Ето и няколко неща, които трябва да научиш преди да навършиш 30 години.

    Кредити
    Задълженията няма да се изчистят сами. Най-добре е да започнете да мислите за погасяване на задълженията си, ако имате такива, когато сте в активна възраст между 20 и 30 години. Ако оставяте кредитите си необслужени, това означава, че лихвите ще продължават да растат и в един момент ще се окажете затънали в дългове. Най-добрият метод е да започнете да погасявате първо кредитите, които имат най-висока годишна лихва, след което да преминете към тези с по-ниска.

    Цел
    Добре е да пестиш, но е още по-добре да пестите с цел. Така ще успееш да устоиш на изкушенията и няма да бръкваш в касичката за всичко. Определи си цел, към която да вървиш уверено. Най-лесният и бърз път към богатството е предприемачеството и именно годините между 20 и 30 години е подходящо за стартиране на бизнес.

    50-30-20
    Това е изключително лесно правило, което всеки от нас може да спази. То гласи следното: 50% от месечния доход отива за покриване на битови сметки, 20% от заплатата отива за спестявания и 30% от доходите отиват за задоволяване на желанията – тоест за неща, които не е необходимо да имаш, но те са свързани с релакс, почивка и други неща, които те разтоварват и те правят щастлив. Научи това правило в 20-те си години и гарантираме, че цял живот няма да изпиташ финансови затруднения.

    съвети спестявания Лични финанси

    Оценка на новината

    0