• Предприемачески етикет: 3 думи, които не бива да забравяш

    Предприемачески етикет: 3 думи, които не бива да забравяш

    Изказа е едно от нещата, които правят най-силно впечатление при запознанство, интервю или дори лична среща.

    Предприемачески етикет: 3 думи, които не бива да забравяш

    Изказа е едно от нещата, които правят най-силно впечатление при запознанство, интервю или дори лична среща. Изказа и думите, които използваме са много важни. Ако сте предприемач знаете, че на важна бизнес среща, трябва да се въздържате да използвате някои думички и паразити. С течение на времето всеки бизнесмен създава своя ниша и успешен бизнес, без да осъзнава, че има три думички, които са направили много по-лесно утвърждаването му на пазара.

    „Благодаря“
    Хората се нуждаят от одобрение и признание. Често забравяме да благодарим на хората, с които работим за добре свършената работа, а понякога го правим, но не съвсем искрено. Когато казвате „благодаря“ Вие демонстрирате не само благодарност, но и уважение. Не забравяйте, обаче да го правите искрено.

    „Извинявай“
    Ако сте направили някаква грешка спрямо клиент, партньор или служител ще трябва да преглътнете гордостта си и да се извините. Важно е да обръщате внимание на нещата, които могат да разстроят хората, с които работите. Когато по някаква причина е нужно извинение, но не е поднесено, то тогава работата върви по-трудно.

    „Моля“
    Колко често използвате тази думичка на работното си място? Независимо, че Вие контролирате ситуацията е необходимо да помните, че думата „моля“ е вълшебна. Когато молите Ваш служител да свърши нещо използвайте „моля“ в изречението. Правете това, когато се обаждате на клиенти, на партньори или доставчици. Думата „моля“ не променя факта, че изпращате заповед, просто я прави по-приемлива.

    предприемачество предприемачески етикет изказ

    Оценка на новината

    0