• Как да блеснете в офиса

    Как да блеснете в офиса

    Има два вида служители. Тези, които работят, защото трябва и тези, които искат да бъдат незаменими.

    Как да блеснете в офиса

    Има два вида служители. Тези, които работят, защото трябва и тези, които искат да бъдат незаменими. Да бъдеш незаменим в очите на шефа и на колегите е нещо, към което много хора се стремят. Това не само може да донесе израстване в кариерен план, но със сигурност ще повиши самочувствието. Не е толкова трудно да бъдеш служител, които заслужава похвала. Ето и няколко неща, които ще Ви помогнат да го постигнете.

    Учете се
    Човек се учи през целия си живот. Само ако успеем да се вглеждаме повече в нещата, ще разберем, че можем да черпим знания от всичко и от всеки. За да бъдете незаменими на работното място е необходимо постоянно да надграждате себе си. Днешният свят се развива изключително бързо и всеки от нас би трябвало да го следва със същите темпове. Затова се опитвайте постоянно да сте в крак с тенденциите и взимайте инициативата за нови обучения и развитие.

    Не търсете поущрение
    Най-добрите служители са тези, които вършат работата си, не за да получат похвала. Незаменимите служители са тези, които обичат онова, което вършат без да изпитват необходимост да се доказват. Ако Вие само знаете, че сте дали най-доброто от себе си, не трябва да се интересувате дали някой друг ще Ви похвали.

    Бъдете ентусиасти
    Няма как да не постигнете успех, ако вършите всичко с достатъчно ентусиазъм и енергия. Ако не изпитвате тези чувства на работното си място, вероятно не обичате достатъчно това, което вършите. За да бъдете най-добри в нещо е абсолютно необходимо да обичате работата си. Това неминуемо ще Ви донесе успех, но и лично удовлетворение.

    Колегиалност
    Ако искате да бъдете незаменим, не бива да сте човека, който внася интриги в офиса. Точно обратното – трябва да бъдете човека, умеещ да успокоява средата в офиса. Проявявайте инициатива, но в никакъв случай не се опитвайте да засенчите някого. Това в никакъв случай няма да Ви направи незаменим.

    повишение екип добър екип издигане в йерархията

    Оценка на новината

    0