• Как да отговаряш на често задаваните въпроси на интервю за работа

    Как да отговаряш на често задаваните въпроси на интервю за работа

    Има няколко въпроса, които със сигурност ще Ви зададат на интервю за работа.

    Как да отговаряш на често задаваните въпроси на интервю за работа

    Има няколко въпроса, които със сигурност ще Ви зададат на интервю за работа. От Вашите отговори зависи бъдещето Ви в компанията. Обикновено интервюиращите са хора, които умеят да четат контекста в думите ми и със сигурност ще си направят достатъчно изводи, относно уменията и знанията Ви. Ето и няколко евентуални въпроса и техните най-добри отговори.

    1. „Защо напуснахте предишния си работодател?“
    Тук е важно да знаете, че няма да си направите добра услуга, ако оплюете шефа си. Дори с предишния работодател да сте имали пререкания, не е добра идея да ги споделяте на интервюиращия: първо, защото това ще значи, че не можете да пазите фирмена тайна и второ, защото това ще означава, че ще го направите отново. Не е добра идея да споменавате и твърде ниското заплащане, тъй като това директно ще направи препратка към това, че работите единствено за достатъчно пари и за Вас не съществува друга мотивация.

    2. „Имате ли някакви въпроси?“
    „Не“ е отговор, който говори, че нямате достатъчно интерес към компанията. Интервюиращият никога не споменава всичко за компанията, така че ако имате допълнителни въпроси е най-добре да ги зададете, стига те да не са свързани с евентуално повишение. Повишението на заплатата е нещо строго индивидуално и интервюто не е подходящо място за обсъждане на този въпрос.

    3. „Кои са Вашите слабости?“
    „Нямам такива“ и „Твърде амбициозен съм“ са отговори, които не Ви правят услуга. Единственото, което ще постигнете е да покажете себе си като егоцентрик, заучил някакви реплики, с които да впечатли.  Целта на този въпрос е да се отгатне собствената Ви самооценка, а човек, който смята, че няма слабости със сигурност е егоцентрик.

    4. „Защо избрахте нашата компания?“
    Тук не става дума за местоположението на компанията или за това, че Ви предлагат добри условия. Този въпрос цели да открие какви са бъдещите Ви цели, тоест как искате да се развиете и как работата в конкретната компания ще Ви помогне за това.

    интервю за работа работодател служител

    Оценка на новината

    0