• Няколко съвета, които ще Ви помогнат да пестите

    Няколко съвета, които ще Ви помогнат да пестите

    Казваме го често, но ще го повторим – да спестяваш е важно. Добре е всеки от нас да има заделени пари, които да ползва при непредвидени ситуации.

    Няколко съвета, които ще Ви помогнат да пестите

    Казваме го често, но ще го повторим – да спестяваш е важно. Добре е всеки от нас да има заделени пари, които да ползва при непредвидени ситуации. Всъщност, дори да Ви се струва изключително трудно да спестявате, особено ако получавате малка заплата. Но това не е съвсем вярно. Предлагаме Ви няколко съвета, които ще Ви помогнат да пестите без да се лишате от твърде много неща.

    1. Транспорт
    Месечните разходи за транспорт на едно домакинство са доста. Ако пътувате до работното си място с кола, то сега е времето да преусмислите това. Можете да започнете да ходите с колело или пеша. Така не само ще пестите, но и ще спортувате.

    2. Предизвикай се
    Много по-лесно е да си определяте цел всяка седмица. Вместо да си казвате, че този месец трябва да спестите 100 лв. пробвайте да си определяте сума за спестяване всяка седмица. Започнете с по-малка сума, например 30 лв. и всяка седмица я увеличавайте.

    3. Ненужни харчове
    Свикнали сме да плащаме за различни услуги и продукти, които реално не използваме. Имате страшно много безплатни минути, които не изразходвате? Намалете плана си и минете на по-ниска такса. Същото можете да направите и с цифровата телевизия.

    4. Храна
    Храненето в ресторанти е един от големите харчове на домакинствата. Ако не можете да се откажете от това удоволствие напълно, то поне го ограничете. Това е добър повод да се научите да готвите. Ако обикновената кухня Ви е скучна, потърсете по-екзотични рецепти.

    спестявания Лични финанси как да пестим

    Оценка на новината

    0