• Сега е моментът да се обърнете към финансов консултант

    Сега е моментът да се обърнете към финансов консултант

    Днешният свят е много по-сложен от този преди 100 години, да речем. Днес всичко е свързано с нещо друго, а връзката е толкова заплетена, че за обикновен човек е трудно да развърже възела.

    Сега е моментът да се обърнете към финансов консултант

    Днешният свят е много по-сложен от този преди 100 години, да речем. Днес всичко е свързано с нещо друго, а връзката е толкова заплетена, че за обикновен човек е трудно да развърже възела. Това се отнася и за личните финанси и като цяло за парите. Има моменти в живота на човек, когато се нуждае от финансов консултант или поне от някой, разбиращ цифрите по-добре от самите нас. Но да намериш финансов консултант, който няма да злоупотреби с несигурността е трудна работа.

    Сега, когато лихвите по депозитите са изключително ниски идеята да се консултирате с финансист никак не е лоша. Както и при всяка друга ситуация, тук също е важно да се обърнем към сертифициран и квалифициран експерт. Ето и с какво трябва да се съобразите:

    1. Разпитайте
    Ако не познавате финансисти можете да поразпитате свои близки и приятели. Най-добре е да се обърнете към вече проверен човек, а ако препоръката идва от Ваш близък– още по-добре.

    2. Сравнете
    Винаги е добре да имате право на избор. Подберете няколко консултанта и преценете кой ще Ви бъде най-полезен – дали ще обърне внимание на личните Ви нужди, дали ще Ви обърне достатъчно внимание и така нататък.

    3. Разход
    Вземете предвид каква е комисионната на един консултант и я сравнете с цената, която взимат други консултанти. Ако тя е много по-висока от средната цена най-добре се обърнете към друг консултант, защото е твърде възможно печалбата Ви да отиде за покриване на разходите.
     

    4. Попитайте
    Важно е да знаете всичко, което ще Ви бъде от полза. Ако Вашият консултант не Ви спомене за нещо, което Ви интересува – попитайте. Добре е да се информирате дали ще имате достъп до дистанционно наблюдение на сметката и дали ще Ви бъде давана периодична информация за състоянието на сметката.

    финансист Лични финанси финансов консултант

    Оценка на новината

    0