• Как да спестяваш докато пътуваш

    Как да спестяваш докато пътуваш

    Лятото наближава и всеки от нас планира ваканция. Все повече хора предпочитат да пътуват зад граница през лятната си отпуска.

    Как да спестяваш докато пътуваш

    Лятото наближава и всеки от нас планира ваканция. Все повече хора предпочитат да пътуват зад граница през лятната си отпуска. Това, обаче е свързано с повече разходи. Добрата новина е, че има начин да си спестите пари, без да рискувате доброто си изкарване.

    1. Телефон
    Ако сте решили да пътувате извън ЕС трябва да знаете, че телефонните разговори ще Ви излязат доста солено. Все пак не можете напълно да изключите телефона си. Добър вариант е да си купите предплатена карта, която да ползвате при пътуването си в чужбина.

    2. Настаняване
    Ако смятате този път почивката да не Ви коства всички спестявания, то 5-звездния хотел не е добра идея. Ако не държите особено на удобствата, можете да ползвате сайта Couchsurfing.com. Чрез него ще откриете домакинство, което с радост ще Ви приюти по време на почивката Ви за съвсем малко пари, а в доста случаи – безплатно. Ако все пак Ви се иска малко усамотение пробвайте Homeexchange.com, където ще откриете хора, които с радост ще разменят дома си с Вашия за определен период от време.

    3. Полет
    „Познавам пилота“ е едно готино приложение с още по-готино име, което ще открие най-евтините полети. Разбира се, това не е единственото такова приложение. Skyscenner също е добро попадение, защото освен да открие най-евтиния хотел, може да резервира или да открие автомобил под наем.

    4. Плащания
    Не рискувайте да обменяте парите си в местна валута на летището или в самия град. Чужденците се разпознават лесно и често биват измамени. Преди да тръгнете на път обменете пари, за да бъдете сигурни, че можете да плащате в местна валута.

    5. Кредитни и дебитни карти
    Да носиш пари в брой в непознат град не е съвсем добра идея. Но пък да плащаш с карта ще ти струва скъпо. Всяка трансакция се таксува и е добре предварително да се информирате какви са условията на банката Ви и какво ще Ви струват трансакциите в чуждата страна.

    спестявания пътуване Лични финанси

    Оценка на новината

    0