• Преговаряйте ефективно за заплатата си

    Преговаряйте ефективно за заплатата си

    Всеки служител се стреми към по-висока заплата. Това често е свързано с много търпение.

    Преговаряйте ефективно за заплатата си

    Всеки служител се стреми към по-висока заплата. Това често е свързано с много търпение. Не винаги, обаче работодателят Ви сам ще предложи увеличение и дори да го направи сам това няма да бъде най-доброто предложение, на което е способен. Предлагаме Ви няколко съвета, които ще Ви помогнат при преговорите за повишение на заплаттата.

    Не питайте за заплащането твърде рано
    Ако го направите ще изглеждате като човек, чиято единствена мотивация са парите. Преди да поискате по-висока заплата е добре да докажете, че го заслужавате, така че уверете се, че уменията Ви са достатъчни за работодателя. Ако си вършите работата добре, бъдете сигурни, че в един момент няма да Ви се наложи да повдигате въпроса за заплатата.

    Помислете какви са плановете Ви
    Всъщност тази точка трябва да бъде изпълнена още преди да отидете на интервюто за работа. Помислете какво бихте искали да получите от една работа. Дали парите ще бъдат най-важни за Вас? Дали длъжността ще Ви позволи да разгърнете целия си потенциал? Ако работата е това, което искате, постарайте се да го покажете на интервюто. Така човекът срещу Вас ще бъде наясно, че Вие сте мотивиран кандидат.

    Направете си проучване
    Във всяка една сфера има определено ниво на заплатата, около фирмите определят възнаграждението си. Преди да отидете на интервю проверете какви са заплатите в сектора и каква е политиката на фирмата.

    Преговаряйте сигурно
    Дръжте се уверено, когато преговаряте за заплатата. Покажете, че сте запознати колко струва труда Ви и какви са другите Ви възможности.

    Поискайте, но не се натрапвайте
    Отново се връщаме на това, че трябва да знаете точно колко струва труда Ви. Не бъдете скромни. Поискайте това, което Ви се полага, но ако срещнете абсолютен отказ вероятно е добре да премислите дали не е време да смените работното си място.

    служители работодател увеличение на заплатата преговорите успешни преговори

    Оценка на новината

    0