• Няколко стъпки към издигането на работното място

    Няколко стъпки към издигането на работното място

    Ако смятате, че успехът на работното място зависи от това дали ще взимате допълнителни часове и ще работите извън работно време – грешите.

    Няколко стъпки към издигането на работното място

    Ако смятате, че успехът на работното място зависи от това дали ще взимате допълнителни часове и ще работите извън работно време – грешите. Докато си търсите място, което ще Ви харесате, може би изпускате добри възможности да се издигнете на сегашното си работно място. Ето и няколко неща, които можете да направите, за да станете по-успешни на работното си място.

    Разговаряйте
    Да седите само зад бюрото си, далеч от колегите си, за да не се разсейвате, не Ви прави по-продуктивни. Така ще се изморите много по-бързо и освен това, което е и по-лошо, ще изградите негативни отношения с екипа. Опитайте се да опознаете колегите си. Не са нужни дълги разговори и постоянна комуникация, достатъчно е просто да обядвате заедно. Според някои проучвания изграждането на добри отношения с колегите и шефа прави работата много по-приятна.

    Питайте
    Това е съвет от един от най-известните бизнес стратези Тони Робинс. Той смята, че задаването на трудни въпроси, свързани с целта е ключ към успеха. Питайте колегите, шефа, мениджъра си и дори самия себе си. Според Робинс, един от най-добрите въпроси е „Върху какво да се концентрирам?“, защото отговора ще Ви доведе до ясната цел на къде върви кариерата Ви.

    Почивайте си
    Не си мислете, че ако се откажете от отпуската си, за да работите ще си направите добра услуга. Точно обратното. Отпуските не са просто прищявка. Те имат за цел да отпуснат тялото и ума и да Ви заредят с енергия. Само през миналата година американците са загубили 66,4 млрд. долара под формата на облаги, свързани с отпочиването. Тоест – отпуската Ви носи, не само почивка, но и пари.

    Поискайте повишение
    Това е най-краткият път към издигането в кариерата. Много хора се притесняват да говорят за повишение с работодателите си, но това не винаги е правилно. Ако сте сигурни, че заслужавате повече отговорности и по-висока заплата, то споделете това с шефа си. Преди да преговаряте, обаче убедете се, че давате всичко от себе си и наистина допринасяте за работата на компанията. 

    работа повишение кариера кариерен път

    Оценка на новината

    5.00