• Няколко професии, които не са свързани със стрес

    Няколко професии, които не са свързани със стрес

    Стресът присъства в живота на почти всеки от нас. В днешното забързано ежедневие сме затрупани със задачи, информация, приближаващи сроковe и куп напрежение.

    Няколко професии, които не са свързани със стрес

    Стресът присъства в живота на почти всеки от нас. В днешното забързано ежедневие сме затрупани със задачи, информация, приближаващи сроковe и куп напрежение. Стресът е причинител на много болести, някои от които изключително сериозни.

     Развитието на технологиите, обаче, позволяват на хиляди хора да намалят стреса от работата си, като вършат задълженията си от дома си. Много от тях избират да се преместят в по-тихи и малки градове или села.

    Добрата новина  е, че вече има професии, които не са не са свързани със стрес, но и за високо платени. Представяме Ви няколко подходящи професии, за всички, на които им е писнало от стрес.

    Архивист – тази професия изисква да оценявате, редактирате и да съхранявате правилно ценни документи. Стресът не се свързва с тази професия, но пък със сигурност Ви трябва малко концентрация и търпение.

    Инженер по горивни клетки – ако изберете тази сфера на работа ще трябва да модифицирате, оценявате и конструирате различни елементи или системи от горивни клетки. Тук стрес почти няма, но се изисква висока квалификация.

    Биотехнолог – тези хора подпомагат медицинските учени в лабораториите като създават и експлоатират лабораторни инструменти, наблюдават експерименти и отчитат резултатите. Ако биологията винаги Ви е била страст – сега е моментът. Професията е интересна и изключително полезна.

    Изпитател на геоложки проби – ако Ви се иска да разберете повече за тази професия, ние ще Ви кажем – ще трябва да изследвате геоложки проби, суров нефт и минерали, както и да откривате наличие на минерални и нефтени находища. Авантюризъм и никакъв стрес – прекрасна професия.

    Лаборанти по материалите – това отново е професия в научната сфера. Тези хора се занимават с изследване на химичните свойства и структура на различни естествени и синтетични материали, като сплави, метали, полимери, стъкло, керамика и други. Професията изисква повече умствена дейност, но пък стреса липсва напълно.

    Програмист на компютърни цифрови контролери – ще разработвате програми, които ще позволят контрол на обработката на метални или пластмасови части.

    Химик – технолог – тези хора провеждат различни физически и химически тестове, за да подпомогнат работата на учените при анализиране на различни материали.

    професии наука високоплатени професии биолози химици

    Оценка на новината

    0