• Стани богат! 7 начина да забогатееш

    Стани богат! 7 начина да забогатееш

    Много от нас мечтаят да бъдат милионери. Да бъдеше милионер изобщо не е лесно, а още по-трудно е да натрупаш първия си милион.

    Стани богат! 7 начина да забогатееш

    Много от нас мечтаят да бъдат милионери. Да бъдеше милионер изобщо не е лесно, а още по-трудно е да натрупаш първия си милион. Играта става още по-трудна ако се намираш в България, за съжаление. Страната ни е прекрасна, но не предлага достатъчно възможности за тези, които искат да впишат името си в класацията на Forbes за най-богатите хора на земята. Но нека започнем с 1 млн.

    Ето и първата стъпка към богатството – постави си го цел. И всяка сутрин се събуждай с мисълта за тази цел. Научи мозъка си да работи, така че всяка една твоя стъпка да води напред към целта. И когато мозъкът, тялото и мечтите ти започнат да работят по еднакви правила, трябва да знаеш, че си тръгнал по правилния път.

    А ето и още няколко стъпки, с които да забогатееш.

    1. Колко имам на теста?
    Всеки, който е тръгнал някъде, трябва да знае къде се намира сега. Оцен и финансовото си състояние. Това ще ти помогне да изчислиш колко стъпки те делят от първия ти милион. Освен това, оценявайки сегашното си финансовот състояние ще разбереш какво трябва да промениш, за да подобриш нещата. За да се оцениш вземи предвид месечния си доход, месечните си разходи, спестявания, възможности за повече спестявания и така нататък. Може да използваш различни приложения за финансов контрол.

    2. Искам по-висока оценка!
    След като вече знаеш къде се намираш, трябва да направиш стъпка напред. Вече имаш и цел, така че е време да тръгнеш. За начало трябва да намериш начин да генерираш повече доходи. Знам, че звучи много трудно, но всъщност не е. Трябва ти само предприемаческа мисъл. Най-добрият вариант е инвестиция. Ако не си по риска, обаче, помисли за възможност за генериране на допълнителен доход. Имаш хоби? Превърни го в бизнес.

    3. Приходи, къде сте?
    На земята няма милионер, който да получава приходи само от един източник. Проверих – наистина няма. Ричард Брансън, Илън Мъск, Уорън Бъфет – всички те се занимават с няколко неща. Отново ще се повторя, но – огледай се за нещо допълнително. Почасовата работа, менторството, консултациите – това са добри идеи за допълнителен приход.

    4. Това ми е за касичката!
    Спестявай! Има хиляди методи, които може да следваш, за да спестяваш ефикасно. Понеже тук не говорим за спестявания за почивка, а за забогатяване, ще ти кажа, че ти трябва стратегия. Спестяванията ти трябва да бъдат насочени към спестовна сметка и пенсионно осигуряване. И  в двата случая – печелиш ти. Ето един съвет – спестявай общо 15% от месечните си доходи. 5% от спестяванията си внасяй в лична спестовна сметка, а останалите 10% нека отиват към сметката с пенсионно осигуряване.

    5. Знанието е сила!
    Всички богати хора знаят, че трябва да се развиват заедно със света ако искат да запазят богатството си и да печелят още пари. Ученето е важна част от забогатяването, просто защото учейки ще видиш възможности, които до сега са били скрити за теб. Това, че си експерт в собствената си работа е чудесно, но над теб винаги има още стъпала, които трябва да изкачваш. Помисли дали да не се запишеш на нови курсове, които да ти дадат знания и нови сили, за да забогатяваш. Освен това – ще се срещнеш с хора, които споделят твоя мироглед. От това може да излезе чудесно приятелство или успешно партньорство.

    6. Добрите възможности са навсякъде!
    „Късмет е когато подготовката срещне добрата случайност.“, казва Хенри Форд. Тоест – колкото по-подготвен си, толкова по-често ще срещаш добри възможности, пък после ги наричай, както прецениш. Част от това да бъдещ богат е умението да поемаш рискове. Всяка възможност крие в себе си и риск от провал, но трябва да се научиш да поставяш на везната риска и възможността за успех и правилно да преценяваш кое надделява.

    7. Здрасти, аз съм като теб!
    Обкръжението е много важна част от живота ти. Ти си 50% от петимата човека, с които прекарваш най-много време. Това означава, че ако искаш да вървиш нагоре, трябва да се заобиколиш с хора, които също искат да вървят нагоре и могат да ти дадат подходящи съвети за следващата ти стъпка. Не е необходимо да контактуваш с Илън Мъск, за да получиш добри съвети. Достатъчно е да общуваш с хора, които не искат да тъпчат на място цял живот.

    предприемачество спестявания Лични финанси богатство

    Оценка на новината

    0