• Защо трябва да включите служителите си в подбора на нови кадри

    Защо трябва да включите служителите си в подбора на нови кадри

    Наемането на нови хора често е свързано с много напрежение и стрес, особено ако нито един от кандидатите не Ви се струва подходящ.

    Защо трябва да включите служителите си в подбора на нови кадри

    Наемането на нови хора често е свързано с много напрежение и стрес, особено ако нито един от кандидатите не Ви се струва подходящ. Обикновено подбора на нови кадри не е задължение на служителите, но има няколко неща, които ще Ви убедят, че е добра идея да дадете на екипа си право на глас.

    Включвайки служителите си в подбора на нови кадри ще направите услуга и на двете страни. Служителите Ви ще разберат, че им имате доверие, а от друга страна кандидатите ще получат по-пълна представа за това в каква среда и с какви хора ще работят.

    Ако имате намерение да увеличите персонала си, повере на служителите си да направят списък с критериите, които според тях трябва да притежава перфектният нов колега. Организирайте няколко човека, които да се срещнат с кандидатите, да поговорят с тях, след което да вземат решение, на кого да дадат шанс.

    Освен всичко друго, новият колега няма да се притеснява в първия си работен ден, защото вече ще е срещнал няколко човека от бъдещия си екип. Това ще го накара да се отпусне и да свърши работата си много по-добре.

    Трябва да знаете, че екипът Ви познава много по-добре офиса от Вас самите. Служителите Ви са тези, които се познават изключително добре и именно това ще им помогне да изберат кандидат, притежаващ качествата, които ще направят екипа още по-добър.

    служители интервю за работа екип подбор на кадри

    Оценка на новината

    5.00