• Съвети за богатството от обикновени милионери

    Съвети за богатството от обикновени милионери

    Всички знаем кои са Бил Гейтс и Ричард Брансън. Истината е, че не всички от 100-те най-богати хора според списание Forbes, са известни. Голяма част от тях са американци, а умението на американците за спестяване е световноизвестен факт.

    Съвети за богатството от обикновени милионери

    Всички знаем кои са Бил Гейтс и Ричард Брансън. Истината е, че не всички от 100-те най-богати хора според списание Forbes, са известни. Голяма част от тях са американци, а умението на американците за спестяване е световноизвестен факт.

    Да натрупаш състояние изобщо не е лесно, но пък без да поемеш риск, никога няма да забогатееш. Някои от „анонимните” милионери на Америка са открили начин да избягват поне някои от опасностите.

    Анонимните милионери не са наследници, не са спечелили от лотарията и не са измислили супер иновативен продукт. Те са натрупали богатството си с течение на времето. Анонимните милионери често на 50-60 години, те са учители, предприемачи, собственици на малки фирми и професионалисти. Техните съвети дават добра представа за забогатяването на един съвсем обикновен човек.

    1. Поеми риск, но не действай все едно играеш хазарт
    „Сигурна” инвестиция няма. И това е ясно за всеки, занимаващ се с вложения. Но има по-малко рискови инвестиции, които не водят до огромно богатство, но не води и до огромни загуби. Анонимните милионери често инвестират в недвижими имоти и ценни книжа.

    2. Потърси съвет за парите си
    Освен ако не си финансист, със сигурност има неща, които не знаеш за управлението на парите си. Ако се притесняваш за следващия си ход, то е добре да се консултираш за парите си със специалист. Той най-добре ще ти каже дали обмисляната от теб инвестиция си струва, каква ще бъде печалбата ти, какъв е риска и така нататък. Когато става дума за пари, никой не иска да играе на сляпо.

    3. Децата ти трябва да имат добро образование
    Да, дипломата не е задължителна, но отваря много врати. Ако ти нямаш диплома и си успешен инвеститор и предприемач, представи си какво биха постигнали децата ти с диплома от колеж или университет. Дори и дипломата да не послужи за нищо, тя никога няма да навреди. Повечето от анонимните милионери са били деца без възможност за образование, затова са готови на всичко да осигурят именно това на децата си.

    4. „Една къща, един партньор”
    Бракът е нещо, на което за съжаление твърде много хора гледат като на средство за финансова изгода. Истината е, че от една страна е точно това. Факт е, че дългогодишните партньори са много по-заможни от хората, сменящи често партньорите си. Това е така, защото в един момент съпрузите започват да инвестират заедно в дом, пенсионни осигуровки, влогове за децата и така нататък. В крайна сметка най-облагодетелствани се оказват техните наследници.
    Но какво за дома? Ако често сменяте дома си, давате огромна част от своето богатство за такси и комисионни. Ако запазите дома си дълги години и инвестирате в неговата поддръжка, това ще се отрази положително и на банковата ви сметка.

    милионери Лични финанси как да стана милионер съвети за забогатяване

    Оценка на новината

    0