• Как да изберем подходящата охранителна фирма?

  Как да изберем подходящата охранителна фирма?

  Най-добрите фирми на пазара ще персонализират вашите охранителни услуги

  Как да изберем подходящата охранителна фирма?

  Охранителните фирми в наши дни играят значителна роля в защитата на сигурността на  имуществото, бизнеса и осигуряването на необходимия ред чрез предоставяне на услуги и решения за дома, бизнеса, обществените институции, събития и други места, към които недоброжелатели биха имали интерес по някаква причина.

  За съжаление, не винаги е лесно да разберем коя охранителна фирма да изберем, за да си гарантираме най-добри резултати, тъй като и това е относително спрямо индивидуалните потребности. Наемането на некфалифицирана компания, би могло да бъде доста скъпа грешка.

  Ето няколко важни съвета, които биха могли да ви помогнат да избегнете грешки и да изберете най-добрата охранителна фирма за вашите нужди:

  • Изяснете потребностите си

  Когато се подготвяте да се допитате до услугите на охранителна фирма, е важно да изясните целите си.Поикайте консултация от експерт от фирмата.  Необходимо е да обмислите какво се опитвате да постигнете и за проблемите и притесненията си относно сигурността.

  Тази оценка ще ви осигури по-ясна визия за типа компания, от която се нуждаете, за да отговори на вашите очаквания за сигурност.

  • Съсредоточете се върху надеждността

  След като изясните нуждите си, можете да се съсредоточите върху намирането на компания. Целта ви трябва да бъде да намерите такава с доказан успех в сигурността във всяка област на уязвимост, която вие сте идентифицирали.

  Фирмите, които държат на качеството извършват охранителни обследвания, анализират риска и дават адекватни предложения за организация на охранителната дейност, след което може да се предложи конкретен план за намаляване на рисковете, включително и тези, които вие може би сте пренебрегнали.

  • Успехът на една охранителна фирма се определя от качеството на нейните кадри.

  Поискайте да се запознаете предварително с охранителния състав, предвиден за вашия обект. Уверете се, че персоналът, който би охранявал вашия обект или събитие, е подходящо обучен и има нужната квалификация за ефективно изпълнение на служебните си задължения.

  • Проучете лицензирането и акредитацията на охранителната фирма

  Частната охранителна дейност е търговска дейност или услуга и се регламентира със закон –ЗЧОД.

  Задължително условие при избора ви е фирмата да притежава лиценз за ЧОД.

  Поискайте референции от клиенти и изпълнени договори.

  Не избирайте най-ниската цена, тъй като този факт, предполага ниско ниво на услугата.

  • Потърсете гъвкавостта

  Най-добрите фирми на пазара ще персонализират вашите охранителни услуги, за да гарантират, че ще получите точно услугата, която ви е необходима, за да задоволи вашите нужди откъм сигурност. В зависимост от естеството на работата, ефективната стратегия за охрана може да изисква въоръжен или невъоръжен персонал, видеонаблюдение или други технологии и стратегия за реагиране в случай на непредвидени ситуации. Поинтересувайте се за клаузи в договора относно имуществената отговорност.

   

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  5.00