• Българските стартъпи, подкрепени от Amazon

    Българските стартъпи, подкрепени от Amazon

    Всеки стартъп, включен в новата платформа, има собствена продуктова страница, където може да постави снимки и видео на продукта си и да разкаже повече за него. Платформата разполага с 4 категории: лична грижа, грижа за дома, храни и напитки и устройства тип „джаджи”, където вече са събрани над 1000 продукта.

    Българските стартъпи, подкрепени от Amazon

    Новата платформа на Amazon – Amazon Launchpad, ще позволи и на българските стартъпи да продават, рекламират и доставят иновативните си продукти на милионите клиенти на Amazon по цял свят. Платформата отличава най-добрите стартъпи от цял свят и им предоставя цялостна маркетинг програма.

    Всеки стартъп, включен в новата платформа, има собствена продуктова страница, където може да постави снимки и видео на продукта си и да разкаже повече за него. Платформата разполага с 4 категории: лична грижа, грижа за дома, храни и напитки и устройства тип „джаджи”, където вече са събрани над 1000 продукта. В допълнение, всеки продукт получава детайлни рецензии и препоръка от специалистите на Amazon, както и специални инструменти за управление на бранда.

    От стартирането на платформата, през лятото на 2015г., Amazon избира стартъпите, които да покаже в нея. За целта екипът на Launchpad работи с фондове за рискови инвестиции, акселератори и други платформи. Endeavor Bulgaria също сътрудничи с Amazon, за да представя бъгларските иновации на световния пазар.

    Кандидатстването за програмата на Amazon е отворено за стартъпи от цял свят, но  партньорството на Endeavor подпомага кандидатстването на български стартъпи по значително облекчена процедура. В платформата, вече присъства първият български продукт – стикера Skimprot, който предпазва банковите карти от скимиране. До края на януари ще бъде включен и Melissa Climate на младия предприемач Любомир Янчев, който позволява да управляваме климатика си умно. И двете компании са част от подготвителната програма на Endeavor за подкрепа на стартъпи.

    Endeavor Bulgaria  е част от глобалната мрежа за динамично развиващи се предприемачи на Endeavor. Компанията избира и подпомага предприемачи с големи идеи, които могат да бъдат ключови фактори за икономическо развитие и растеж , както и за създаване на нови работни места и иновации. Първият български предприемач, станал част от мрежата на Endeavor е Петър Митев от Хаос Груп.

     

    български стартъп Amazon Amazon Launchpad Endeavor Bulgaria

    Оценка на новината

    0