• Стартъпи ще бъдат финансирани на 90% от "Техностарт 3"

    Стартъпи ще бъдат финансирани на 90% от "Техностарт 3"

    Всеки бизнес план, който успее да се класира и бива одобрен ще получи финансиране на 90%.

    Стартъпи ще бъдат финансирани на 90% от "Техностарт 3"

    Млади предприемачи и стартъпи, които се развиват в сферата на технологиите, ще могат да получат финансиране по програма „Техностарт 3 – Стимулиране на иновационната активност на младите в България”. Кандидатстването за финансиране ще започне в началото на март.

    Всеки бизнес план, който успее да се класира и бива одобрен ще получи финансиране на 90% или в размер 19 800 лв. При одобрение предприемачите ще трябва да допринесат във финансирането с 10% или до 2200 лв., както и да регистрират фирма.

    Предприемачите трябва да ползват парите от финансирането за закупуване на активи, материали и консумативи, разходи за вода и ток, наем и отопление на помещението и други. Програмата ще финансира само бизнес идеи в сферата на технологиите, научна и развойна дейност и промишленост.

    Целта на програмата е да се даде възможност за стартиране на успешен бизнес на хората с добри идеи. Кандидатите могат да бъдат докторанти, обучаващи се студенти или завършили висше през настоящата година. Помощта, в размер на 19 800, е безвъзмездна и еднократна.

    млади предприемачи стартъпи финансиране на стартъпи

    Оценка на новината

    5.00