• Бюрокрацията спира развитието на стартъпите в страната

    Бюрокрацията спира развитието на стартъпите в страната

    Представители на стартъп общността се срещнаха с министъра на икономиката Теодор Седларски.

    Бюрокрацията спира развитието на стартъпите в страната

    Представители на стартъп общността се срещнаха с министъра на икономиката Теодор Седларски. На срещата стана ясно, че според предприемачите основнита пречки пред стартъпите в България са бюрокрацията и липсата на данъчни облекчения. Стартиращия бизнес среща трудности и при кандидатстването по европрограми и именно затова призовават държава да ги подкрепи при участия в конференции, на които малките фирми не могат да си позволят да присъстват.

    Основна идея на стартъпите е, че Министерството на икономиката може да създаде по-добри условия за създаване на бизнес, за да подпомогне развитието. Беше обсъдена и възможността за подкрепа чрез инкубатори и облекчаване на процедурата за дигитализация.
    „Министерството на икономиката е насочило вниманието си към стартъпите и възможностите за финансирането им.”, казва Седларски.

    На срещата за първи път стартира и инициативата „На кафе с министъра на икономиката”. Тя предвижда чести срещи с бизнес общността. На първото „кафе с министъра” бяха поканени предприемачи от образователната сфера. Те са създатели на иновации като виртуални класни стаи, видео уроци за деца, електронен дневник и други. На срещата присъстваха представители от „Ucha.se”, “Moby2”, Leaders Play”, “Shkolo” и други.

    Министър Седларски изрази своето желание „вниманието на обществото да се насочи към стартъпите, които успяват да внесат иновации и да намерят начин да се развиват в страната”.

    Министерство на икономиката финансиране на стартъпи Теодор Седларски стартъп общност в България "На кафе с министъра на икономиката"

    Оценка на новината

    0