• Кои са най-подходящите държави за стартиране на бизнес

    Кои са най-подходящите държави за стартиране на бизнес

    Университетът Уортън и фирмата Y&R са провели проучване, което може да бъде в ползва на всеки, решил да развива бизнеса си в чужбина.

    Кои са най-подходящите държави за стартиране на бизнес

    Университетът Уортън и фирмата Y&R са провели проучване, което може да бъде в ползва на всеки, решил да развива бизнеса си в чужбина. Класацията подрежда 9 страни, от 80 взети в предвид, според това колко добри условия за бизнес предлагат.

    За анализа са взети предвид фактори като данъчни облаги, бюрокрация, прозрачност на администрацията, корупция и така нататък. А, ето и как се подрежда класацията.

    1. Панама – страната е на първо място въпреки, че корупцията е изключително висока и присъства на всички нива. Това е основна пречка пред бизнес, но за сметка на това, панама не случайно е наречена данъчното обежище на света.

    2. Люксембург – всеки бизнесмен може да се чувства в рая в Люксембург. Данъчните облаги са много, затова е предпочитана дестинация за създаване и развиване на бизнес.

    3. Швейцария – нивата на корупция са много ниски и данъчните среди са конкурентни.

    4. Дания – много инвеститори предпочитат скандинавската държава за стартиране на бизнес, тъй като предлага изключително добри условия.

    5. Финландия – добрия стандарт на живот и приветстването на чуждестранните инвеститори правят страната толкова предпочитана.

    6. Швеция – данъците са малко по-високи, но това се компенсира от липсата на корупция и прозрачната администрация.

    7. Канада – квалифицираната работна ръка и изключително високият стандарт на живот са едни от най-големите предимства на страната.

    8. Нова Зеландия – предприемачите могат да разчитат на опростени процедури по стартиране на бизнес, както и на ниски нива на корупционна дейност.

    9. Норвегия – страната заема последно място в класацията, тъй като предлага по-високи данъци. За сметка на това процедурите по стартиране на бизнеса са бързи и прозрачни.

    стартиране на бизнес чуждестранни инвеститори стартиране на бизнес в чужбина

    Оценка на новината

    0