• Предизвикателството на Visa ще финансира с 50 000 евро иновативни стартъпи

    Предизвикателството на Visa ще финансира с 50 000 евро иновативни стартъпи

    Стартъпи от 19 европейски страни ще могат да се включат в предизвикателството на Visa.

    Предизвикателството на Visa ще финансира с 50 000 евро иновативни стартъпи

    Стартъпи от 19 европейски страни ще могат да се включат в предизвикателството на Visa. Това е първото европейско издание на Everywhere Initiative. Програмата е насочена към иновациите и ще подкрепя най-вече проекти за иновативни разплащания.

    Наградния фонд е 50 000 евро. Спечелилият екип ще може да работи поп реализиране на идеята си заедно с Visa или нейни клиенти и партньори. Участниците в предизвикателството ще могат да се срещнат с ментори и експерти, които да им дадат насоки как да подобрят идеята си.

    Инициативата има за цел да популяризира дигиталните разплащания и да насърчи иновациите. Visa стартира проекта в САЩ през 2015г. и до сега в него са участвали над 1000 компании, получили общо финансиране от 1,7 млрд. долара.

    Българските стартъпи, които искат да вземат участие в програмата на Visa трябва да изпратят идеите си на сайта на Everywhere Initiative. Формата за кандидатстване ще бъде достъпна от 19 април. Идеите, които ще класират участниците са свързани с технологиите, градския транспорт и дигиталните разплащания.

    Заявленията ще бъдат приемани до 17 март, а класираните проекти ще бъдат представяни в Копенхаген през юни.

     

    иновации Visa финансиране на стартъпи Everywhere Initiative дигитални разплащания

    Оценка на новината

    5.00