• Български стартъп спечели състезанието DigitalK

    Български стартъп спечели състезанието DigitalK

    ClaimCompass е стартиращата компания, която спечели състезанието DigitalK, което се организира от "Капитал", NEVEQ и LAUNCHub.

    Български стартъп спечели състезанието DigitalK

    ClaimCompass е стартиращата компания, която спечели състезанието DigitalK, което се организира от "Капитал", NEVEQ и LAUNCHub. ClaimCompass предоставя правна помощ за издействане на обещетения при закъснели или отменени полети, както и при отказан достъп до борда.  С тази си дейност компанията спечели 10 хил. евро за развитие на нови проекти

    На финала на DigitalK участваха 3 фирми. В журито влизаха инвеститори и експерти. На тях се падна честта да изберат тримата финалисти, както и окончателния победите. Тази година в състезанието кандидатстваха над 200 фирми от цял свят. ClaimCompass, обаче е компанията спечелила симпатиите на публиката и на журито. Компанията успява да издейства средно по 400 долара на клиенти и тов съвсем кратък срок - около месец след подадения иск. 

    За момента ClaimCompass се фокусира върху европейския пазар, но бъдещите й планове са свързани с насочване на дейността към Индия, САЩ и Бразилия. Компанията работи в партньорство с Microsoft и до момента е набрала финансиране в размер на 200 хил. долара от фонда 500 startups. 

    Българският стартъп се състезава с ToolDomains и с segmentify на финала на DigitalK. Турската segmentify се занимава с предлагане на SaaS (Software as a service) решения, както и с анализ на поведението на потребителите в даден сайт. ToolDomains също е българска компания, която представи системата си EyeDomain, която в основата си е търсачка за имена на домейни. Платформата работи с база данни от над 700 млн. имена на сайтове. 
     

    стартъп Финансиране Digitalk ClaimCompass

    Оценка на новината

    0