• София е сред 10-те най-добри градове за стартиране на бизнес

    София е сред 10-те най-добри градове за стартиране на бизнес

    Въпреки че страната ни е най-бедната в ЕС, тя се очертава като много предпочитана територия, привличаща компании и инвеститори в различни сектори не само от страната, но и от региона

    София е сред 10-те най-добри градове за стартиране на бизнес

    България се превръща в стартъп хъб и привлича множество инвеститори от различни сфери, а столицата София се нарежда сред 10-те най-подходящи градове за развитие на предприемачество в последните години.

    Организаторите на събитието Sofia Startup Expo 2018 (SSE), което ще се проведе на 13-14 март в София Тех Парк, а на мнение че страната ни се превръща в своеобразен  стартъп хъб и започна да привлича компании и инвеститори в различни сектори не само от страната, но и от региона. Доказателство за това са профилите на  участниците в SSE 2018, както и в лекторите и темите на конференцията „Перспективи пред стартъпите в България“. Изложители ще бъдат компании и проекти в сферата на информационните и комуникационни технологии, енергетиката, енергийната ефективност, хранителната индустрия, производството, екологията, визуалните изкуства, артистичният и събитиен мениджмънт и др.

    София се нарежда сред 10-те най-подходящи града за стсртиране на бизнес. Сред основните причини за това са наличието на бърз интернет, евтина регистрация на нови компании, ниските данъци и не на последно място – наличието и активна работа на инвестиционните фондове.

    Сред участниците на изложението Sofia Startup Expo 2018 (SSE) на 13-14-ти март, ще бъдат стартъпи от България, Македония и Турция.

    бизнес новини България софия стартъп компании инвеститори стартиране на бизнес София тех парк топ 10 Sofia Startup Expo 2018

    Оценка на новината

    5.00