• ASSEN AERO е най-иновативната фирма в конкурса за старт-ъпи на БТТП

    ASSEN AERO е най-иновативната фирма в конкурса за старт-ъпи на БТТП

    Основната дейност на ASSEN AERO е свързана с разработване на автоматизирани системи за ултрамодерни футуристични средства за въздушен транспорт

    ASSEN AERO е най-иновативната фирма в конкурса за старт-ъпи на БТТП

    ASSEN AERO получи отличието за иновативна фирма в Конкурса за най-успешна иновационна фирма и най-добър иновационен проект. Конкурсът, предназначен за стартиращи предприятия, се провежда за шести пореден път в две основни категории: иновативен проект и иновативно предприятие, внедрило в дейността си нов продукт. Организатор на събитието е Съветът по иновации и развитие на технологиите при Българската търговско-промишлена палата.

     Основната дейност на ASSEN AERO е свързана с разработване на автоматизирани системи за управление и контрол на ултрамодерни футуристични средства за въздушен транспорт в градска среда, базиращи се на пилотирани и безпилотни летателни апарати с изкуствен интелект. Главният секретар на министерството на икономиката Владимир Туджаров, който връчи наградата, обяви, че до 2020 година за развитието на иновациите са планирани 1.461 млрд. евро по Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС). По-голямата част от тях, около 1 млрд. евро, ще бъдат насочени основно за подобряване на сътрудничеството между науката и бизнеса. Към днешна дата активираният финансов ресурс по ИСИС възлиза на 52,6% от планирания бюджет, поясни още Туджаров.

    „Стартиращите предприятия са в основата на това да има изпреварваща икономика, в която да бъдат създавани нови технологии и иновации, да се подготвят висококвалифицирани специалисти и да се създават нови бизнес модели“, изтъкна Владимир Туджаров. Той пожела успех на ASSEN AERO и отправи покана към всички компании, които искат да станат партньори на българската държава в представянето й на Световното изложение „ЕКСПО 2020“ в Дубай.

    Конкурс за най-успешна иновационна фирма ASSEN AERO БТТП

    Оценка на новината

    0