• „Размразяването” на икономическите отношения между Русия и Турция започна

    „Размразяването” на икономическите отношения между Русия и Турция започна

    От вчера са започнали преговорите за възстановяване на руско-турските отношения на ниво ведомства.

    „Размразяването” на икономическите отношения между Русия и Турция започна

    От вчера са започнали преговорите за възстановяване на руско-турските отношения на ниво ведомства. Турска делегация начело с вицепремира Мехмет Шимшек е на посещение в Москва, за да започне обсъждането за възстановяване на отношенията между двете страни.

    На 9-ти август ще е кулминацията на преговорите. За тогава е планирана среща на лидерите на двете държави – Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган. Срещата ще се проведе в Санкт Петербург.

    Двамата лидери не са провеждали подобна среща от около година, когато турските военновъздушни сили свалиха руски изтребител. По повод мерките за сигурност, руска група експерти ще посетят Турция, за да определят, дали е безопасно подновяването на чартърните полети от Русия. Освен това, ще дадат цялостна оценка на сигурността в Турция, преди срещата на президентите през следващия месец.

    Подновяване на чартърните полети ще отнеме известно време и според руския вицепремиер Аркадий Дворкович, това няма да стане преди срещата на Путин и Ердоган. Според Дворкович, размразяването на отношенията с Турция трябва да стане поетапно. Той смята, че страните разполагат с добри възможности за разширяване на инвестиционното сътрудничество и търговията.

    русия Турция владимир путин руско-турските отношения Реджеп Тайип Ердоган

    Оценка на новината

    0