• Американският бизнес се изтегля от Великобритания заради Brexit

    Американският бизнес се изтегля от Великобритания заради Brexit

    Американски компании с общо почти 600 млрд. долара инвестиции във Великобритания, обмислят изтеглянето на бизнеса си от кралството, заради несигурността за достъпа до европейския пазар.

    Американският бизнес се изтегля от Великобритания заради Brexit

    Американски компании с общо почти 600 млрд. долара инвестиции във Великобритания, обмислят изтеглянето на бизнеса си от кралството, заради несигурността за достъпа до европейския пазар. Това съобщи Американската търговска камара и коментира, че това ще бъде съобщено официално на британското правителство през следващата седмица.

    Американските компании, обмислящи изтегляне от страната, коментираха, че за да се задържат там и да привлекат още американски инвестиции в Англия, ще се нуждаят от неограничен достъп до европейския пазар на стоки и услуги.

    В доклад на Търговската палата на САЩ се казва, че ако Великобритания загуби достъпа си до единния европейски пазар, разходите на компаниите ще се повишат, което ще се отрази на британските работници и потребители.

    Много от американските компании, развиващи бизнес във Великобритания, вече потвърждават, че ако свободния пазарен достъп до Европа спре, те ще насочат инвестициите си към други места.

    Mиниcтъp пpeдceдaтeлят нa Beлиĸoбpитaния Tepeзa Meй oбяви, чe oфициaлнитe пpeгoвopи зa излизaнe нa cтpaнaтa oт EC щe зaпoчнaт нaй-вepoятнo пpeз мapт 2017 г. и пpoцecът нa Вrехіt нямa дa ce "влaчи излишнo".

    Brexit Американската търговска камара американски компании се изтеглят от Великобритания Tepeзa Meй

    Оценка на новината

    0