• Робот става пазител на реда в Дубай

    Робот става пазител на реда в Дубай

    Роботите постепенно навлизат във всички индустрии. Преди няколко месеца един робот стартира журналистическа кариера в Китай, а днес ставаме свидетели на първия робот полицай.

    Робот става пазител на реда в Дубай

    Роботите постепенно навлизат във всички индустрии. Преди няколко месеца един робот стартира журналистическа кариера в Китай, а днес ставаме свидетели на първия робот полицай. Новият пазител на реда ще патрулира в моловете и забележителностите в Дубай.

    Всички нередности могат да бъдат съобщавани на новия полицай в редиците. Освен това машината ще може да приема плащания на глоби и ще дава полезна информация на хората. Правителството на Дубай даде информация, че до 2030г. 25% от полицията ще бъде роботизирана.

    Това, обаче не означава, че известен брой полицаи ще загубят работата си. Генералният директор на дубайската полиция даде информация, че полицаите ще бъдат разпределени в райони, където има по-голяма нужда от тях.  „Няма да сменим нашите полицаи с роботи.“, коментира още Бриг Халид Ал Разоучи.

    Роботът може да изпрати моментално информация към командния център на полицията в случай на престъпление. Така безопасността ще бъде на много по-високо ниво. В момента с „железния полицай“ може да се комуникира само на арабски и английски, но съвсем скоро и посетители, които говорят на френски, руски, испански и китайски ще могат да си поговорят с пазителя на реда.

    Дубай ще се сдобие с още един роботизиран полицай още следващата година.

    Дубай Машини роботика робот полицай полиция

    Оценка на новината

    5.00