• Пекин създава най-голямата плаваща слънчева ферма

    Пекин създава най-голямата плаваща слънчева ферма

    Прекомерната индустриализация води до огромни замърсявания на въздуха по целия свят.

    Пекин създава най-голямата плаваща слънчева ферма

    Прекомерната индустриализация води до огромни замърсявания на въздуха по целия свят. В интернет постоянно попадаме на снимки на пекинските жители, които носят маски, за да предпазят организма си от вредните емисии.

    Сега Китай предприема нови мерки, които целят да намалят замърсяванията и да предпазят хората от вредния смог. Страната се отклонява от промишленото производство и се насочва към отстраняването на някои от щетите.

    Едно съоръжение, което е най-голямата плаваща слънчева ферма в света, беше представено в края на миналата седмица. Медиите му обърнаха огромно внимание, тъй като то може да бъде добър инструмент за борба със замърсяванията.

    40-мегаватовото съоръжение се намира в източната провинция Анхуей. Мястото не е случайно. Тамошната по-студена вода може да подобри производството на електроенергия.
    Огромната ферма е доказателство, че въпреки проблема, Китай търси начин да го ограничи. Страната гледа сериозно на своя план за „зелена енергия“. До 2022г. Китай ще разполага с 320GW вятърна и слънчева енергия заедно с 340GW водоелектрически централи.

    В началото на годината Пекин информира, че смята да инвестира 361 млрд. долара в разширяване на капацитета на страната за възобновяеми източници.

    Китай възобновяема енергия замърсяване на въздуха плаваща слънчева ферма слънчева ферма Пекин

    Оценка на новината

    0