• Сенатът в САЩ направи компромис, за да се преодолее бюджетната криза

    Сенатът в САЩ направи компромис, за да се преодолее бюджетната криза

    В Сената демократите и републиканците постигнаха компромис относно финансирането на правителството, за да може да бъде преодоляна бюджетната парализа в страната.

    Сенатът в САЩ направи компромис, за да се преодолее бюджетната криза

    Сенатът на Конгреса на САЩ гласува законодателна мярка за бюджета, с която се слага край на продължилата три дни парализа на федералното правителство, съобщиха информационните агенции.
    С 81 на 18 гласа бе одобрено решение за удължаване до 8 февруари на временното финансиране на правителството. Това стана възможно, след като вчера бе постигнат компромис да се приеме временно финансиране и бе гласувано да се прекратят дебатите по въпроса.
    Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл каза, че федералните служби скоро ще заработят в нормален режим, а Сенатът ще започне нелеки преговори по редица въпроси. Проблемите са свързани главно с разногласия между демократите и републиканците по имиграционната реформа и преди всичко за съдбата на стотици хиляди нелегални имигранти, влезли в САЩ още като деца.
    Сега резолюцията отива за гласуване в Камарата на представителите, където се очаква да бъде одобрена без проблеми. После текстът трябва да бъде подписан от президента Доналд Тръмп. 
    Одобреното днес законодателство ще позволи на федералните служители да бъде платено за трите дни, в които правителството остана без финансиране.
     

    бизнес новини САЩ бюджет Финансиране Криза Свят сенат

    Оценка на новината

    5.00