• Президентът на Microsoft: "Надпреварата за изграждане на нови климатични технологии е като плана на JFK да отиде на Луната!"

    Президентът на Microsoft: "Надпреварата за изграждане на нови климатични технологии е като плана на JFK да отиде на Луната!"

    Глобалните инвестиции в областта на климатичните технологии са надхвърлили 32 милиона долара досега.

    Президентът на Microsoft: "Надпреварата за изграждане на нови климатични технологии е като плана на JFK да отиде на Луната!"

    Надпреварата за разработване на нови технологии за решаване на климатичната криза е подобна по мащаб на тази, която изпраща първия човек на Луната, според президентът на Microsoft Брад Смит.

    „Смятам, че имаме способността да изобретим технологията, която ще е необходима. Това е мястото, където пазарите и голяма част от тази нова инвестиция отчасти ще трябва да отидат“, сподели Смит в свое изказване.

    Смит, който също беше на климатичната конференция на ООН COP26 тази седмица, каза, че вярва, че зараждащото се климатично технологично пространство ще породи много нови компании през следващите години.

    Изпълнителният директор на Microsoft отхвърли твърденията, че подобни идеи са „измислени“, позовавайки се на огромните усилия за разработване и пускане на ваксини срещу Covid-19 за толкова кратко време по време на пандемията от коронавирус.

    Глобалните инвестиции в стартиращи фирми в областта на климатичните технологии досега тази година вече надхвърлиха цялата 2020 г., достигайки рекордните 32 милиарда долара, според данни, споделени от Dealroom миналата седмица.

    Световните лидери поеха редица забележителни обещания на COP26, включително пакт, насочен към намаляване на глобалните емисии на метан и споразумение за прекратяване на обезлесяването до 2030 г.

    Смит каза, че е важно да се „преобразуват обещанията в напредък“ чрез инструменти като точно измерване на въздействието на организациите върху околната среда и доклади за прозрачност.

     

    Microsoft нови технологии климатична криза businessnews.bg

    Оценка на новината

    0