• Изкуствен интелект в колите на Toyota

    Изкуствен интелект в колите на Toyota

    През следващите 5 години, японският автомобилен гигант Toyota, планира да създаде система за асистиране, която да работи с изкуствен интелект.

    Изкуствен интелект в колите на Toyota

    През следващите 5 години, японският автомобилен гигант Toyota, планира да създаде система за асистиране, която да работи с изкуствен интелект. Това обяви ръководителят на Toyota Research Institute (TRI) – подразделението за проучвания на компанията. Целта на проекта е да се повиши безопасността при шофиране и да се избегнат възможно най-голям брой пътно-транспортни произшествия.

    От Toyota обявиха, че през следващите 5 години, TRI ще похарчи близо 1 млрд. долара за разработка на система за управление с изкуствен интелект. От компанията споделят, че основната идея на проекта е да позволи на превозните средства да се движат, като избягват потенциалните инциденти и предпоставки за такива.

    Honda не остава по-назад и в началото на този месец, от компанията съобщиха, че създават ново поделение за проучвания над изкуствения интелект.

    От Toyota имат големи амбиции и искат изкуственият интелект да поеме част от „работата” на водата на превозното средство. От компанията се надяват до 2020г. да създадат кола, която да може да се движи напълно самостоятелно по магистрала.

    изкуствен интелект Toyota безопасността при шофиране изкуствен интелект в колите на Toyota

    Оценка на новината

    0