• Новият смартфон на Samsung се отключва с поглед

    Новият смартфон на Samsung се отключва с поглед

    В началото на месеца корейският технологичен гигант Samsung, представи най-новото попълнение в редиците си – Samsung Galaxy Note 7. Смартфонът ще се предлага само в една версия – извит от двете страни на дисплея, в три цвята – син, черен и сребрист.

    Новият смартфон на Samsung се отключва с поглед

    В началото на месеца корейският технологичен гигант Samsung, представи най-новото попълнение в редиците си – Samsung Galaxy Note 7. Смартфонът ще се предлага само в една версия – извит от двете страни на дисплея, в три цвята – син, черен и сребрист.

    Този път разработчиците на Samsung са надминали себе си и са вкарали в телефона изключителни екстри, които за пръв път се използват в устройство на Samsung. Най-интересната функция на телефона е отключването с поглед, която веднага заинтригува смартфон маниаците. Иновативното отключване се осъществява чрез сензор, който сканира ириса на човешкото око.

    Устройството ще използва биометрични данни, за да идентифицира притежателя си, така че да се отключва само за него. Според разработчиците на иновативната система, отключването с поглед поставя сигурността на ново ниво след добавянето на сензор за пръстов отпечатък.

    Samsung Galaxy Note 7 е снабден и с вече стандартните екстри за смартфоните от неговия клас – водо и прахоустойчивост, удароустойчиво стъкло, възможност за заснемане на 4K видео, извит дисплей, сензор за пръстов отпечатък и др.

    Основната камера на устройството е 12 MP, а предната е 5 MP, която дава възможност за направата на висококачествени селфита и видео разговори. Устройството разполага с 8-ядрен процесор, 4 GB оперативна и 64 GB вътрешна памет. В допълнение, смартфонът има слот за SD карта, чрез който да се разшири пространството за съхранение.

    Капацитетът на батерията е увеличен до 3500 mAh, за да понесе увеличената процесорна и графична мощ на Note 7. Новият Samsung работи с операционна система Android 6.0.1 Marshmallow.

    Освен всичко това, Samsung Galaxy Note 7 може да се похвали с най-добрия дисплей на смартфон в света. Оценката е поставена от DisplayMate, като тя е формирана след редица от тестове. Основната причина за поставяне на етикета „най-добър дисплей” идва от поддръжката на HDR режим за видеосъдържание, какъвто има в най-новите 4K телевизори.

    Samsung Galaxy Note 7 е с голям 5.7-инчов извит QHD Super AMOLED дисплей, който е оптимизиран за ползване на новия стилус на компанията S-Pen. Извивката на екрана е по-малка, за да има място за ползването на дигиталната писалка, но е запазен характерният външен вид на последните флагмани на Samsung. В доклада на DisplayMate се казва още, че Note 7 подобрява редица рекорди, свързани с пиковата яркост, най-висок контраст при околна осветеност и др.

    Освен всичко това, Galaxy Note 7 е пригоден за работа с каската за виртуална реалност на Oculus – Gear VR. Смартфона е снабден с камера Gear 360, която позволява заснемането на 360-градусови панорамни снимки, които станаха хит в социалните мрежи.

    Предварителната продажба на устройството започва от утре (16.08), а цената му варира в интервала 1500 – 1700лв.

    Samsung виртуална реалност Samsung Galaxy Note 7 отключването с поглед най-добрия дисплей на смартфон в света HDR режим за видеосъдържание Oculus – Gear VR панорамни снимки 360-градусови снимки цена на Samsung Galaxy Note 7 Note 7

    Оценка на новината

    0