• Huawei представя новата си серия смартфони

    Huawei представя новата си серия смартфони

    По време на IFA 2016 Huawei Consumer Business Group представи Huawei nova и Huawei nova plus – първите смартфони от новата продуктова серия на компанията, изработена да отговори на нуждите на съвременните динамични и активни потребители.

    Huawei представя новата си серия смартфони

    Берлин, 1 септември 2016 г. – По време на IFA 2016 Huawei Consumer Business Group представи Huawei nova и Huawei nova plus – първите смартфони от новата продуктова серия на компанията, изработена да отговори на нуждите на съвременните динамични и активни потребители. Новата серия nova се отличава с възхитителни детайли и извивки, прогресивни характеристики на камерата за по-ярки кадри, както и подобрено представяне за изключителна производителност. Всяка функционалност на Huawei nova и Huawei nova plus е създадена да подхожда на забързания начин на живот и уникалните предпочитания на потребителите, особено при улавяне на перфектното селфи или улавяне на хиляди кадри с едно зареждане на батерията. Huawei анонсира още и нови цветови решения за печелещия отличия флагман Huawei P9.

    Huawei nova и Huawei nova plus ще са налични в престижно-жълто, мистично-сребърно и титаниево-сиво, като смартфоните са само първите модели от една вълнуваща нова серия, разработена така, че да предизвика очакванията. Продуктовата серия комбинира превъзходни характеристики, страхотен завършек, мощно представяне и фантастична камера, следвайки визията на Huawei за иновация и дизайн.

     „Huawei осъзнава, че динамичните потребители търсят устройство, което ще издържа на забързания им начин на живот,“ каза Ричард Ю, Изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. „Изработени да предоставят нов вид изживяване с невероятно изпълнение, стилен дизайн и подобрени възможности за заснемане, Huawei nova и Huawei nova plus са перфектни за поколението, което живее живота си на своя смартфон.“

    На ексклузивното събитие в зала Velodrom в Берлин заедно с Ричард Ю световно известната модна блогърка Xenia представи високо-технологичния дизайн и великолепната камера на nova, като тя определи устройството като “задължителен елемент“ от активното ѝ ежедневие, в което камерата винаги трябва да е на разположение.

    Със своята серия Huawei nova компанията продължава да предизвиква очакванията, особенo след успешните представяния на мощния Mate 8 и Huawei P9 по-рано тази годината, които промениха стандартите в смартфон фотографията.

    Ергономичен дизайн

    Заоблените повърхности на Huawei nova и 5-инчовият дисплей допринасят за ергономичния и компактен дизайн, който перфектно пасва в ръката на потребителя, позволявайки работа само с една ръка. Смартфонът е красив както на визия, така и докато се използва – nova черпи вдъхновение от извивките в модерната архитектура – със своя извит метален гръб, полиран чрез пясъкоструйна обработка, тънък профил и отличителен съставен панел, простиращ се в горната част на телефона. Фините контури и гладките извивки отразяват светлината, създавайки блясък и  множество нюанси на брилянтни цветове.

    Невероятно фотографско изживяване

    Днешните потребители на смартфони търсят устройство, което им позволява да заснемат и споделят любимите си моменти навсякъде и по всяко време. С мощната си предна 8 MP камера Huawei nova дава възможност на потребителите да правят и споделят по-добри селфита при динамични светлинни условия. Допълнително може да използвате патентованите приложения Beauty Makeup 2.0 и Beautiful Skin 3.0, които прилагат разкрасяващ ефект и изглаждащи кожата филтри за постигане на по-впечатляващи снимки.

    Задната 12 MP камера на Huawei nova идва с по-големи 1.25 um пиксели и предлага по-широк затвор на блендата и сензор, който позволява да се снима при условия с по-малко светлина. Същевременно Huawei nova plus е със страхотна 16 MP задна камера, която улавя повече светлина за по-остри, чисти и наситени снимки. В допълнение, серията nova на Huawei поддържа бърз автоматичен фокус за удивителна прецизност, за да могат потребителите да запечатат страхотните моменти от своя живот.

    Реалистично представяне

    Серията Huawei nova е подсилена с процесор Snapdragon 625, който използва 14 nm архитектура, подобрява представянето и намалява консумацията на енергията. 3020 mAh батерия на Huawei nova със Smart Power 4.0 предоставя повече време за автономна работа, в което потребителите лесно ще могат да се насладят на любимите си приложения. С иновативния 3D четец за пръстови отпечатъци Huawei nova поддържа по-бързо и по-точно 360 градусово отключване за по-голяма сигурност, удобство, както и предлага възможност за селфита с една ръка. Батерията на Huawei nova plus с 3340 mAh предоставя още по-дълъг живот на батерията, а потребителите могат с едно зареждане да направят хиляди снимки.

    Huawei nova представя още и DTS Headphone: XTM оптимизирано аудио за автентичен 3D звук с качество на система за домашно кино.

    Нови модни цветове на Huawei P9

    След международната премиера на флагмана по-рано през годината Huawei представи нови модни цветове на Huawei P9 – смартфона с двойна камера, проектиран съвместно с Leica AG. Черпейки вдъхновение от драматичните и дръзки цветове на попарт културата от 60-те, Huawei P9 е наличен в два нови страхотни завършъка – червен и син. Тези нови цветове представят фокуса на Huawei за създаване на продукти, които диктуват тенденциите и насочени към потребители, ценящи стила и дизайна. 

    Достъпност

    Huawei nova с 32GB вътрешна памет и 3GB RAM ще бъде наличен от октомври в над 50 страни и региони, включително в Германия, Австрия, Франция и Испания, преди да бъде лансиран и на останалите пазари. Huawei nova plus с 32GB вътрешна памет и 3GB RAM също ще е наличен от октомври на повече от 50 пазара, включително Испания, Италия и Канада, преди да бъде представен и на останалите такива. В Китай серията Huawei nova ще може да бъде закупена онлайн на JD.com и Tmall.com, както и в магазина на Huawei.

    Huawei Huawei P9 Huawei смартфон

    Оценка на новината

    0