• България и Корея започват съвместна работа в областта на иновациите

    България и Корея започват съвместна работа в областта на иновациите

    Започва първа фаза от подготвяния проект за обмен на опит и знания в областта на иновациите, между България и Корея.

    България и Корея започват съвместна работа в областта на иновациите

    Започва първа фаза от подготвяния проект за обмен на опит и знания в областта на иновациите, между България и Корея. Предвижда се в рамките на проекта да бъдат осъществени обучения и семинари, които да повишат квалификацията на кадрите от двете страни, а също и да се подобри конкурентоспособността на българския и корейския бизнес.

    Партньори по проекта са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), два корейски университета - в Ханянг и Данкоок, както и Корейската агенция за малък и среден бизнес. Целта на проекта е българите, занимаващи се с иновации, стокови пазари и интернационализация на предприятията, да получат ценни знания от корейските си колеги в тези области.

    От 29 август до 1 септември се провежда един от семинарите в рамките на проекта. На него ще вземат участие не само хора от научните среди и бизнеса, но и заместник- министърът на икономиката Даниела Везиева, заместник - изпълнителният директор на ИАНМСП Никола Стоянов. На форума ще присъстват и представители, работещи в службите по търговско-икономическите въпроси в чужбина. Поканени са още представители на Национален иновационен фонд, „София Тех Парк“, както и на неправителствени организации.

    България и Корея

    Оценка на новината

    0