• BlackBerry се отказа от смартфоните

    BlackBerry се отказа от смартфоните

    Скоро от ръководството на доскоро успешната компания, коментираха, че производството на смартфони ги тласка само към загуба.

    BlackBerry се отказа от смартфоните

    След появата на iPhone и новите умни телефони на Samsung, BlackBerry започна да залязва. Скоро от ръководството на доскоро успешната компания, коментираха, че производството на смартфони ги тласка само към загуба.

    „От сега нататък всички бъдещи проекти ще бъдат възлагани на външни производители” – коментира изпълнителния директор на BlackBerry Джон Чен.

    Преди време Чен коментира, че ако до септември, компанията не намери начин да излезе отново на печалба, тя вероятно ще бъде превърната в изцяло софтуерна компания.

    Вчера, при представянето на финансовите резултати Чен съобщи, че точно това ще се случи с компанията. „Започнахме да се фокусираме върху разработката на софтуер и приложения. Планираме да прекратим всякакви разработки на хардуер и ще предадем функцията на външни партньори. „ – допълни Чен.

    Решението за тези радикални промени, бива взето след отчитането на приходите на компанията за последното тримесечие. Загубите на BlackBerry за последните 3 месеца достигат 372 млн. долара. Само година по-рано компанията отчиташе печалба от 51 млн. долара.

    BlackBerry смартфони BlackBerry

    Оценка на новината

    0