• Кои са седемте професии на бъдещето

    Кои са седемте професии на бъдещето

    Ако сте амбициозни и едновременно с това търсите ново и перспективно работно място, то тази статия е точно за Вас.

    Кои са седемте професии на бъдещето

    Ако сте амбициозни и едновременно с това търсите ново и перспективно работно място, то тази статия е точно за Вас. Неслучайно 21 век е епохата на технологиите. Техническите иновации изземват все повече от работата, извършвана някога от човешка ръка. Тази автоматизация предполага и появата на нов тип професии. Скорошно изследване посочва и кои точно са те.

    Невро-имплантологични техници. Професия, доказателство за сериозното навлизане на технологиите в медицинската структура. Не само хирурзи, но и технически компетентни професионалисти ще са необходими, за поставянето на импланти, които да подсилват мозъчната дейност.

    Човек, който да поддържа технологиите в „умния" ви дом. Безспорното навлизане на технологиите и Интернет в дома ни налага наличието на професионалисти, които да синхронизират и свържат домакинските уреди така, че потребителя посредством Интернет да може да ги управлява от разстояние.

    Дизайнери на виртуална реалност. Вакантно бъдещо работно място, чиято основна цел е да популяризира и управлява стремително навлизащата виртуална реалност. Независимо от това как ще функционира тази технология, със сигурност ще има необходимост от дизайнери, които да направят достъпа до нея удобен за всички.

    Професори на свободна практика. Черната дъска и тебеширът остават вече в историята. Бъдещето принадлежи на онлайн обучението, до което все повече студенти ще имат достъп благодарение на желанието на професорите да предоставят своите знания посредством Интернет.

    Градски фермери. Търсенето налага нуждата на вертикални градски ферми. Все повече от българските потребители се насочват към свежите продукти, което и предполага развитието на тази професия.

    3D принт инженери. Развитието на технологията 3D печат стремително залива пазара на търсенето. Логичното следствие е необходимостта от инженери, които да създават богат спектър от неща – от коли до протези и биоматериали.

    Личен здравен консултант. Неоспорим приоритет на всеки човек е неговото здраве. Широкото разпространение на облака е основен фактор за възможността за споделяне на всякакъв тип информация. Личният здравен консултант има достъп до нашите здравословни данни и посредством тях предлага индивидуални решения за здравословното ни състояние.

    бизнес екип работа професия

    Оценка на новината

    0