• PlayStation пуска игри за смартфони

    PlayStation пуска игри за смартфони

    PlayStation зарадва многобройните си фенове, след като от компанията обявиха, че ще разработват игри за мобилни телефони.

    PlayStation пуска игри за смартфони

    PlayStation зарадва многобройните си фенове, след като от компанията обявиха, че ще разработват игри за мобилни телефони. След като Nintendo пуснаха играта с добавена реалност Pokemon GO!, която доби световна популярност и стана хит сред потребителите, от PlayStation също решиха да се пробват в пазара на мобилни игри.

    Очаква се продуктите на PlayStation да бъдат представени през март 2018г. Те ще бъдат достъпни за смартфони с операционни системи Android и iOS. Игрите ще бъдат пуснати първо в Япония и други азиатски държави. Очаква се да стигнат до Европа в началото на есента през 2018г.

    Премиерата на игрите умишлено ще бъде на японския пазар, защото в Япония има най-голям брой на потребители на мобилни игри. Статистиката сочи, че в страната на изгряващото слънце потребителите на мобилни игри са повече от 69 млн. души, като голяма част от тях харчат определени суми, за да се сдобият с някой нов продукт.

    С тази крачка PlayStation ще се борят за място на третия най-голям пазар на игри, равняващ се на 12,4 млрд. долара.

    Apple Sony Android PlayStation iOS PlayStation игри за мобилни телефони

    Оценка на новината

    0