• Blackberry представи последния си телефон

    Blackberry представи последния си телефон

    Смартфон ерата на BlackBerry е към края си и по тази причина, от компанията пуснаха последния смартфон с едноименната марка.

    Blackberry представи последния си телефон

    Смартфон ерата на BlackBerry е към края си и по тази причина, от компанията пуснаха последния смартфон с едноименната марка. След представянето на този телефон, BlackBerry започва цялостна промяна в насоката на развитието си и ще се занимава със софтуерни разработки.

    Според главния оперативен директор на компанията, този смартфон е мост към всичко това.

    Бенефисния смартфон на BlackBerry е наречен DTEK60, но не е изцяло произведен от компанията. Телефонът е произведен в партньорство с китайската компания TCL Corp. и използва версията на BlackBerry за Android.

    Радикалното решение за спирането на смартфоните беше взето преди около месец от изпълнителния директор на компанията Джон Чен. Според него производството на смартфони, дърпа компанията назад и от сега нататък BlackBerry ще се фокусира върху разработката на софтуери, а производството на телефони ще бъде прехвърлено върху външни партньори.

    Новият и последен смартфон на компанията разполага с 5,5 инчов сензорен екран, който успешно конкурира размерите на iPhone 7 Plus и Google Pixel XL. Освен по-големия екран, DTEK60 има и по-добра камера, нов сензор за разчитане на пръстови отпечатъци, както и слот за карта памет.

    В момента смартфона се предлага в Amazon и в официалния сайт на BlackBerry, а цената му в САЩ е 499 долара, което го прави сериозен конкурент на телефоните на Samsung и iPhone.

    BlackBerry DTEK60 смартфон BlackBerry

    Оценка на новината

    0