• Как ще ни изненадат технологиите през 2017г.?

    Как ще ни изненадат технологиите през 2017г.?

    Все си мислим, че технологиите няма с какво повече да ни изненадат, но се оказва, че грешим.

    Как ще ни изненадат технологиите през 2017г.?

    Все си мислим, че технологиите няма с какво повече да ни изненадат, но се оказва, че грешим. Сканиране на ретината, вместо ключ, ваканция с дрон и виртуална реалност – това са само част от нещата, които ще видят бял свят през 2017г.

    Хотелски стаи
    Когато отиваме на почивка или в бизнес командировка, хотелската стая е едно от първите неща, които проверяваме. Уюта, удобствата и добрата локация, обаче не са единствените предимства на луксозните хотели. В Aloft Hotels в Бостън и Санта Клара вече са инсталирани редица устройства и приложения, чрез които можете да контролирате осветлението, музиката и температурата в стаята само с гласа си.

    Имате ли навика да си губите ключа? Е, това няма как да стане ако сте посетител на Alma Barcelona, където единственото, което е нужно, за да си отворите е пръстовият Ви отпечатък. В Kimpton Nine Zero hotel в Бостън, пък ще получите достъп до леглото си срещу сканиране на ретината.

    Ексурзии
    Как Ви се струва предложението дрон да заснеме цялата Ви ваканция? Няма възможност да изпуснете супер забавните моменти и не е нужно да пълните паметта на телефона си. Цените за заснемането в някои курорти започват от 4000 паунда на човек.

    Виртуалната реалност вече е част от живота ни, но винаги има с какво да ни изненада. Viator стартира серия от ексурзии с VR очила. А, за да се върнете назад във времето и да се потопите изцяло в атмосферата на мястото, просто трябва да носите 3D VR слушалките.

    Пътувания
    Някои самолетни компании са на път да въведат „индентифициране на закъсняващи пътници”. Редица показатели, като багаж, националност и резервиран клас ще бъдат взети в предвид, за да се прогнозира евентуално закъснение на пътниците. Ще бъдат осигурен и допълнителен автобус, за да се избегне изпускането на полета.

    За да се чувстваме добре, когато слезем от самолета и за да не усещаме твърде много часовата разлика, в модерните самолети ще бъде осигурено регулирано осветление. Ако се програмира слънчева светлина, докато навън е тъмно, тялото на човек ще бъде много по-малко засегнато от часовия диапазон.

    British Airways е създала смилаем сензор – „дигитално хапче", което показва на екипажа от какво имате нужда в реално време. Ако сте гладни, например, сензорът ще изпрати информация към екипа и освен това ще определи каква храна да Ви бъде поднесена.

    Сигурност
    Смартфонът вече се е превърнал в неразделна част от живота ни, а сега може и да ни спаси. Ако имате инсталирано приложението Overwatch, при настъпването на бедствие, кражба, отвличане, спешен медицински случаи и други, трябва да натиснете само един бутон и авариен екип ще се отзове веднага.

    технологии нови технологии самолетни компании нови технологии през 2017г.

    Оценка на новината

    0