• Кой е най-продаваният смартфон за 2016г.?

    Кой е най-продаваният смартфон за 2016г.?

    Galaxy S7 заема деветата позиция в класацията.

    Кой е най-продаваният смартфон за 2016г.?

    Данните от проучване на IHS Markit сочи, че най-продаваният смартфон за 2016г. е бил iPhone 6s. Технологичния гигант Apple е продал над 60 млн. броя от модела през изминалата година.
    Веднага след iPhone 6s се нарежда наследника му – iPhone 7, от който са продадени около 50 млн. броя само за година.

    Apple заема и третата позиция в класацията с  модела Plus, който има малко над 25 млн. продажби за 2016г. Другият технологичен гигант Samsung заема четвъртата позиция за своя Galaxy s7 Edge с 24 млн. продажби.

    Galaxy S7 заема деветата позиция в класацията. IHS коментират, че „Аpple умеят да продават по-стари устройства за по-дълъг период от време“.
    Серията S7 на Samsung излезе на пазара в началото на 2016г., докато iPhone 6s беше достъпен за потребителите в края на 2015г.

    S7 се радва на огромен интерес, благодарение на това, че компанията изтегли проблемните Note 7 от пазара. Това насочи вниманието към сходния по функции S7. Samsung печели 5 от 10-те места в класацията на IHS, благодарение на смартфоните си от среден клас “J” и “A”.

    Изненадващо е, че третият най-голям производител на смартфони Huawei не попада в класацията. Миналата година компанията представи едни от най-добрите си смартфони – P9 и P9 lite. В началото на тази година Huawei показа и P10, който също предизвика интереса на потребителите.

    Samsung Apple Huawei iPhone 6S Galaxy S7 iPhone 6

    Оценка на новината

    5.00