• Ще "взриви" ли пазарът Galaxy S8?

    Ще "взриви" ли пазарът Galaxy S8?

    Представянето на новото флагманско устройство на Samsung е само след броени дни и потребителите тръпнат в очакване.

    Ще "взриви" ли пазарът Galaxy S8?

    Представянето на новото флагманско устройство на Samsung е само след броени дни и потребителите тръпнат в очакване. Няма как да не се запитаме, обаче дали скандалът с избухващия Note 7 няма да повлияе на продажбите. Според експертите по изучаване на общественото мислене – това няма да се случи.

    Според данните от една анкета на Fluent участниците посочват, че не се притесняват от взривоопасност при купуването на нов телефон. Още една добра новина за Samsung е, че над 60% от анкетираните не смятат, че инцидентът ще се повтори. Добрите новини, обаче, спират до тук.

    Според анкетата, ¼ посочват, че ще обърнат внимание на Galaxy S8 само след като получат добри отзиви от други клиенти. Малко над 14% отговарят, че това, което знаят за Note 7 им е достатъчно, за да се откажат напълно от продуктите на компанията.

    Почти анкетирани посочват, че няма да си купят смартфона в първите дни след представянето му, а по-скоро ще изчакат няколко месеца.
    След проучването на Samsung относно проблема с Note 7, стана ясно че причина за взривяването е теч на литий в батерията. Литият се използва във всички батерии и в почти всичко около нас, но при определени обстоятелства, например прегряване, той може да доведе до избухване.

    Samsung Galaxy S8 Galaxy S8 Samsung Note 7 представяне на Galaxy S8

    Оценка на новината

    5.00