• България е сред силните в GPS проследяването

    България е сред силните в GPS проследяването

    Български софтуери са сред основните използвани в Европа, показва проучване на TechStack.

    България е сред силните в GPS проследяването

    Български софтуери са сред основните използвани в Европа, показва проучване на TechStack.

    Софтуерите са на българските фирми iTrack и GPS проследяване и се използват от клиенти в почти всички европейски държави.

    На американският пазар основни позиции заемат Fleetmatics и GPS Police, които са в пряка битка за клиентите във всички 50 щата.

    Проучването на TechStack сочи, че българските софтуерни компании навлизат в бизнеса с GPS проследяването на автомобили и хора преди 5 години и вече са сред основните доставчици на услугата в Европа. Със силни позиции е и португалската Frotcom, която оперира и у нас.

    Българските софтуери се оценяват като най-лесни за използване от клиентите, като предлагат наблюдаване в реално време чрез компютър, таблет или мобилен телефон от всяка точка на света. Софтуерите записват целият маршрут на автомобила, неговата скорост, разход на гориво и други данни от бордовия му компютър, включително удар, форсиране на двигателя и прегряване.

    Пред редакцията ни от българската ИПС 7, която стои зад GPS проследяване коментираха, че в България предлагат на клиентите си услугата без да е нужно да инвестират в закупуването на GPS устройства. Компанията предлага доставка и мотнаж на устройство, като то е създадено така, че да не нарушава гаранцията на по-новите автомобили, но същевременно е съвместимо и с по-стари такива. 

    GPS проследяването набира все по-голяма популярност, тъй като предлага много предимства. Чрез системите за GPS проследяване лесно може да бъде оказан по-голям контрол като се ограничат злоупотреби и кражби от страна на служители или други недоброжелатели. 

    GPS тракери GPS проследяване GPS проследяване на автомобили GPS проследяване на хора

    Оценка на новината

    0