• Google интегрира виртуална реалност в Chrome

    Google интегрира виртуална реалност в Chrome

    Все повече компании интегрират виртуална реалност в своите услуги.

    Google интегрира виртуална реалност в Chrome

    Виртуалната реалност става обект на все повече интерес. Все повече компании интегрират виртуална реалност в своите услуги. Компанията Google, например вече направи достъпна технологията като прикачи приставката WebVR към браузъра Chrome.

    Новата технология дава достъп до малка платформа за виртуална реалност. За да се възползвате Ви е нужно само Android устройство и най-обикновени очила за виртуална реалност, като Google Cardboard, които са сравнително евтини.

    В началото идеята за платформата беше да е част от Daydream системата, която скоро ще трябва да бъде вградена в по-новите смарт устройства, работещи с Android. Google, обаче реши да раздели двете услуги, защото Daydream ще може да се ползва само от устройства с по-добри хардуерни параметри. Тоест – няма да може да се ползва от всички.

    Платформата в Chrome, обаче дава достъп на всеки. Така Google увеличава целевата си група и дава възможност за ползване на много повече потребители. За да покаже възможностите на платформата, компанията пусна и сайт, където можете да откриете подробна информация за платформата.

    Ако имате очила за виртуална реалност ще можете да видите съдържанието на платформата в 3D формат, но дори и да нямате, това не е проблем – ще можете да видите какво има на платформата в 2D формат.

     

    google виртуална реалност WebVR Daydream

    Оценка на новината

    0