• Магистрала в небето - летящите коли на Uber идват след 3 години

    Магистрала в небето - летящите коли на Uber идват след 3 години

    Преди само 125 години автомобилите, които познаваме днес са били само в главата на Карл Бенц.

    Магистрала в небето - летящите коли на Uber идват след 3 години

    Преди само 125 години автомобилите, които познаваме днес са били само в главата на Карл Бенц. Той е мечтаел да създаде нещо, което да помогне на хората да се движат по-бързо и по-лесно между две точки. За хората, обаче тази мисъл била толкова утопична, че те се страхували. Бенц, обаче успява. Създава моторна кола и слага край на файтоните и конете, макар че преди това е бил обект на подигравки и дори съжаление.

    Днес почти всеки от нас има автомобил. Те са част от ежедневието ни, но истината е, че твърде дълго в автомобилната индустрия не се променя нищо драстично. Много компании представят различни проекти на летящи и автономни коли, но те все още не се в експлоатация. Въпрос на време е всеки от нас да получи достъп до летящ автомобил. И това може да стане само след 3 години. И по всичко личи, че Uber първа ще направи тази крачка. 

    Компанията смята до 2020г. да пусне в експлоатация летящи таксита. Дружеството обяви плановете си публично вчера. Цените за летящите таксита няма да са различни от тези, които в момента са обявени за услугите на Uber. Всъщност – превоза дори ще бъде по-евтин.

    Компанията вече си сътрудничи с НАСА за разработката на прототип на летящия автомобил, който Uber нарича “елетрически вертикално излитащи и кацащи превозни средства“. Те ще приличат на ховърборд или малък хеликоптер, но излитането и движението на двигателя ще бъдат по-безшумни.
     

    Летещите коли ще изминават разстоянията много по-бързо. Uber казва, че пътуване, което трае 30 минути с обикновен автомобил, то с летящата кола времето ще се съкрати на 3 минути.

    Летящи коли Uber

    Оценка на новината

    0