• Новият "Mixer" на Microsoft ще промени играта

    Новият "Mixer" на Microsoft ще промени играта

    Microsoft обяви в четвъртък "Mixer", ребрандирана версия на услугата за стрийминг на игри, известна още като "Beam".

    Новият "Mixer" на Microsoft ще промени играта

    Microsoft обяви в четвъртък "Mixer", ребрандирана версия на услугата за стрийминг на игри, известна още като "Beam". В допълнение към промяната на името, услугата ще включва редица нови функции, предназначени да привлекат повече геймъри.

    Добавените функции ще отключат нови възможности за социални стрийминг, като същевременно помагат на зрителите да намерят конкретно съдържание в цялата услуга, според Microsoft. Новата функционалност за съвместен стрийминг ще позволи на четири компютъра да обединяват своите предавания в един поток от разделен екран. Тази функция скоро ще се появи на Xbox геймърите.

    В допълнение, Microsoft обяви, че е пуснал новото приложение Mixer за създаване на мобилни приложения за Android и iOS устройства. Понастоящем те са в бета версия, но и двете ще подкрепят самоизлъчването и скоростта на поточно предаване на мобилни игри.

    Също така ще има страница на Mixer в таблото за управление на Xbox One, която ще включва някои от най-уникалните и популярни потоци, създадени от специален екип за поддръжка. Това допълнително ще покаже разнообразието от разнообразно творческо съдържание от стрийминг общността. Освен това, Microsoft Mixer ще включва модериран канал One, който позволява на потребителите да видят широкото налично съдържание в платформата.

    По-нататък, Mixer ще се превърне в геймърско око на пресконференцията на Microsoft E3 2017 на 11 юни.
    Microsoft придоби Beam миналия август, само осем месеца след старта си, за да се състезава срещу стрийминг в Amazon's Twitch и YouTube.

    Когато стартира, Beam се опитва да се диференцира от конкуренцията, като предлага онлайн състезания, които могат да бъдат предавани в реално време. Това помогна за привличане на публика.

    Mixer и разработчиците ще трябва да продължат да работят в тясно сътрудничество, за да реализират своя потенциал. Миксер също ще трябва да покаже, че може да увеличи аудиторията си, за да направи това усилие в крайна сметка полезно за разработчиците.

    Другото нещо, което Mixer трябва да приложи, е способността на играчите да купуват игри директно чрез услугата - чрез магазините на Microsoft - и за да получат процент от всички покупки, които те задействат, но само за PC игри. Mixer може да отвори тази възможност за игри на Xbox One."

    Microsoft Mixer нова функция от Microsoft

    Оценка на новината

    0