• Колко струва времето според дизайнера на Apple Watch?

    Колко струва времето според дизайнера на Apple Watch?

    Един от създателите на Apple Watch, Марк Нюсън, и негов дизайнер представи нов проект. Нюсън явно е почитател на часовниците, защото новият му проект отново е на часовник.

    Колко струва времето според дизайнера на Apple Watch?

    Един от създателите на Apple Watch, Марк Нюсън, и негов дизайнер представи нов проект. Нюсън явно е почитател на часовниците, защото новият му проект отново е на часовник. Този път малко по старовремски – пясъчен. Това, което го прави специален е, че най-скъпият пясъчен часовник.

    Пясъчният часовник на Нюсън струва $ 12 хил. и е произведен за компанията Hodinkee. Материалът, от който е изработено това произведение на изкуството е пирекс. Висок е 15 см. Това само по себе си не оправдава цената, ако в него не течеше мед, вместо пясък.

    Падането на медните топчета отмерва точно 10 минути. Ако искате да си купите този часовник ще трябва да оставите депозит от $6000, които няма да Ви бъдат върнати при никакви обстоятелства.

    Освен, че е фен на часовниците, Нюсън явно обича да проектира и скъпи такива. Той участва и в дизайна на най-скъпият Apple Watch Edition, който струва рекордните 17 000 долара.
    Та, за 12 000 долара ще получите няколко неща – пясъчният часовни, кожена поставка, на която да го поставите, за да не се издраска деликатната му повърхност и бели ръкавици, за да не оставяте отпечатъци, когато го докосвате.

    Apple Watch Марк Нюсън Hodinkee Hourglass пясъчен часовник най-скъпия пясъчен часовник

    Оценка на новината

    5.00