• Apple "срина" технологичния свят

    Apple "срина" технологичния свят

    Седмицата започна зле за технологичния сектор. Акциите на много технологични компании отчетоха спадове, макар това да е изключително необичайно.

    Apple "срина" технологичния свят

    Седмицата започна зле за технологичния сектор. Акциите на много технологични компании отчетоха спадове, макар това да е изключително необичайно. Причината е, че поредна анализаторска компании промени оценката си за акциите на Apple, което доведе след себе си срив в целия сектор.

    Компанията Mizuho промени статуса за акциите на технологичния гигант Apple от „купувай“ до „неутрален“. Това доведе до спад от 3.5% в пазарната оценка на технологичния гигант. Според Mizuho еуфорията около предстоящите продукти на Apple е отшумяла и оттук насетне се очаква по-лек ръст.

    Миналата седмица компанията на Купертино отчете спад в цената на акциите си в размер на 4%. Все пак компанията очаква силна 2017г. заради юбилейния си модел iPhone 8, който всички потребители очакват с нетърпение. Въпреки, че юбилейният смартфон се рекламира и за него постоянно се спекулира в мрежата, Mizuho не смята, че той ще промени нещо в технологичния свят.

    Във въртележката на спада попаднаха и други технологични гиганти като Amazon, която спадна с 1,9%, Facebook – с 1,2% и Alphabet, която спадна с 2,3%. Промяната в оценката не е първа за Apple. Миналата седмица и Pacific Crest понижиха очакванията, както направиха и  Barclays малко по-рано.

     

    Apple технологичен сектор цена на акциите на Apple колко струва Apple

    Оценка на новината

    5.00