• Чатбот на Facebook ще уговаря срещи вместо нас

    Чатбот на Facebook ще уговаря срещи вместо нас

    Facebook е най-голямата социална мрежа в света. Тя вече предлага хиляди възможности, както за обикновения потребител, така и за бизнеса.

    Чатбот на Facebook ще уговаря срещи вместо нас

    Facebook е най-голямата социална мрежа в света. Тя вече предлага хиляди възможности, както за обикновения потребител, така и за бизнеса. Чрез Facebook можем да комуникираме с приятели, клиенти, роднини, да създаваме нови връзки, да се запознаваме с хора, да споделяме моменти.

    Съвсем близо сме и до момента, в който Facebook ще уговаря срещи вместо нас. Компанията на Зукърбърг обяви, че е създала чатбот, с който не само ще можем да говорим, но и да преговаряме. Именно този чатбот ще може да уговори среща за вечеря със семейството, например и то без дори да си вадим телефона от джоба.

    Дрюв Барта, част от екипа на Facebook, коментира че съвсем скоро всеки от нас ще си има личен представител-говорител.
    Благодарение на чатботовете, подобни на този на Facebook, съвсем скоро няма да има нужда да водим досадни разговори с отдел клиенти, или да водим дълги и отегчителни дискусии за някоя покупка.

    Чатботът вече е тестван сред хора и е установено, че уменията му за водене на разговор са сравними с човешките. Тайната е в това, че чатбота може да води монолог със себе си, а алгоритмите да следят как протича разговора със себеседника му. Така чатботът се учи да преговаря.

    Това, което знае Facebook чатботът е, че невинаги трябва да стига до споразумение веднага и не винаги трябва да предлага контра оферти. Той дори е използвал различни стратегии, които се оказали успешни. За момента не е ясно кога Facebook ще пусне чатбота си за масово ползване.
     

    нова услуга във Facebook чатботове чатбот

    Оценка на новината

    5.00